HABERLER

11.09.2019

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Sigorta:72 Le Mans:73

Beşiktaş Sompo Sigorta Takımımız, Pro Stars Basketbol Turnuvası ilk maçında Le Mans'a 73-72 mağlup oldu.

Salle polyvalente'de oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Toddrick Gotcher, James McAdoo, Ömer Utku Al, Burak Can Yıldızlı ve Birkan Batuk beşiyle başladı.

Mücadelenin ilk 3 dakikası 5'e 5 eşitlikle geçildi. Birkan Batuk ile hücumda etkili olan ekibimiz, savunmada yaptığı basit hatalar ile ilk bölümü 20-17 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe tutuk başlayan ve hücumda skor üretmekte zorlanan ekibimiz, devrenin son 5 dakikasına girilirken savunma sertliğini arttırdı. Kaptığı toplarla arka arkaya basketler bulan takımımız farkı eritti ve soyunma odasına 38-38 eşitlikle girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Ömer Utku Al, Birkan Batuk, Burak Can Yıldızlı, Toddrick Gotcher ve James McAdoo beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasında sahada organize olmakta zorlanan ve skor bulmakta sıkıntı yaşayan ekibimiz 48-40 geriye düştü. Çeyreğin geri kalanında hücumda Jordan Theodore ve Birkan Batuk'un, savunmada ise Samet Geyik ve Nemanja Djurisic'in etkili oyunuyla rakibini durduran siyah-beyazlılarımız bu bölümü 57-51 önde tamamladı.

Son bölüme etkili başlayan ve farkı koruyan takımımız, bitime 4 dakika kala faul problemine girdi ve savunmada açıklar vermeye başladı. Rakibinin farkı eritme çabalarına karşılık veremeyen siyah-beyazlılarımız son dakika içinde skorun eşitlenmesine engel olamadı(69-69). Kalan sürede öne geçme şanslarını değerlendiremeyen Beşiktaş Sompo Sigorta Takımımız karşılaşmadan 73-72 mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 14 sayıyla oynayan Samet Geyik olurken onu; 12'şer sayıyla Shaq McKissic, Jordan Theodore ve Nemanja Djurisic takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı