HABERLER

21.07.2019

GÜNCEL HABERLER

Yusuf Tunaoğlu’nu Kabri Başında Anacağız

Efsane futbolcularımızdan Yusuf Tunaoğlu, vefatının 19. yılında yarın (22 Temmuz) saat 11:00’de Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacaktır.

Not: Vodafone Park kulüp girişinden saat 10:00’da servis aracı kalkacaktır.

Yusuf Tunaoğlu

1946 yılında doğdu. Beşiktaş altyapısında yetişti. Baba Hakkı’nın kontrolünde önce Genç Takım’da arkasından da Profesyonel Takım’da yer aldı. Türk Futbolu’nda 30-40 yılda bir sahalarda görülebilen süper yıldızlardan biriydi.

Beşiktaş’ın gelmiş geçmiş en muhteşem kadrosu olan; Hakkı’lı, Şükrü’lü, Çengel Hüseyin’li kadrosunda bile ilk onbirde kendisine yer bulabilecek yetenekteydi. Beşiktaş’ta 2 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası yaşadı. 1962-76 yılları arasında 172 lig maçında 23 gol kaydetti. 6 kez A, 3 kez Ümit, 5 kez de Genç olmak üzere toplam 14 kez Milli oldu.

Büyük top tekniği, driplingleri, arkadaşlarına attığı milimetrik paslar ve oyun kuruculuktaki zekası ile oldukça yetenekli bir futbolcuydu. Futbolu bıraktıktan sonra, uzun bir dönem Beşiktaş altyapısında görev aldı. 2000 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama çok erken veda eden Yusuf Tunaoğlu’nu saygıyla ve rahmetle anıyoruz.