HABERLER

02.06.2019

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Akademi Oyuncularımız Dostluk İçin Futbol Etkinliğinde Ülkemizi Temsil Etti

İspanya’nın başkenti Madrid’de Gazprom tarafından çocuklara yönelik olarak düzenlenen ve 60 ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı “Dostluk İçin Futbol” projesinde ülkemizi; U-12 Takımı oyuncularımız; Çağan Efe Ak, Devrim Şahin ve Kartal Cengizer, U-17 Kadın Futbol Takımımızın Oyuncusu Nazlı Örnek, U-17 Takımımızın Antrenörü Mesut Kır ile fizyoterapistimiz Can Bereceli temsil etti.

Dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, sadakat, zafer, gelenek ve onur  kavramlarının anlatıldığı etkinlikte oyuncularımızdan Devrim Şahin, Çağan Efe Ak ve Kartal Cengizer oyuncu olarak görev yaparken U-17 Kadın Futbol Takımımızın oyuncusu Nazlıcan Örnek ise genç antrenör olarak görev yaptı. Antrenörümüz Mesut Kır ve Fizyoterapistimiz Can Bereceli ise Antrenman planlaması ve sakatlık önleyici programlar paneline katıldı.

Turnuvada farklı ülkelerden en çok sayıda aynı anda antrenman yapan oyuncu grubunda Guinness rekoru denemesi gerçekleşti. Ekibimizden Devrim Şahin ve Çağan Efe Ak rekor denemesinde yer aldı.

Madrid’de ülkemizi ve Beşiktaşımızı başarıyla temsil eden ekibimiz etkinliğin son gününde Şampiyonlar Ligi Finali’ni stadyumda izledi.

Antrenörümüz Mesut Kır etkinlik sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizi böyle bir organizasyonda temsil etmek bizim için gurur verici. Birçok ülkeden gelen oyuncu, antrenör ve basın mensuplarına ülkemizi ve kulübümüzü anlatmanın önemli bir değer olduğunu düşününüyorum. Çocuklarımıza uluslararası boyutta dostluğun önemini kazandıran bu tip organizasyonlarda daha çok yer alıp uluslararası tecrübelerini arttırmalıyız. Ayrıca Şampiyonlar Ligi final maçı deneyimi yaşamak hepimiz açısından heyecan vericiydi.”

U-17 Kadın Takımımızın oyuncusu Nazlıcan Örnek organizasyon ile ilgili şunları söyledi:

“Böylesine büyük bir organizasyonda yer aldığım için çok mutluyum. Ülkemizi ve Beşiktaş’ı temsil etmek çok büyük bir gurur. Burada birçok ülkeden arkadaşımız oldu. Şampiyonlar Ligi finali stadyumda  izlemek büyük bir heyecandı.

“Dostluk İçin Futbol” organizasyonunda ülkemizi 4 yıldır Beşiktaşımız temsil ediyor.