HABERLER

11.05.2019

GÜNCEL HABERLER

2018 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kulübümüzün 2018 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Kongre Üyelerimizin katılımıyla BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı açılışının yapılmasının ardından Toplantı Başkanlık Divanı seçimi yapıldı ve Atıf Keçeci Toplantı Divan Başkanı seçildi. Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yönetim Kurulu’nun mali faaliyetlerini Ahmet Ürkmezgil, Kongre Üyelerimize anlattı.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum ve annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.

Beşiktaş’ı temsil etmek, yönetim kurulunun olduğu kadar tüm genel kurul üyelerinin görevidir. Tartışmalar Beşiktaş etiği ve nezaketi içinde yapılmalı. Göreve gelmemizin üzerinden yedi yıl iki ay geçti. Bu sürede çok güzel günler de yaşadık, çok üzüldüğümüz günler de oldu. Maalesef ülkemizde topun çizgiyi geçip geçmediğine göre değerlendirmeler yapılıyor.

Göreve geldiğimiz zaman bilanço tarzını değiştirdik. Alınan avansları borç hanesine yazmaya başladık. Bugünkü borcumuz 424 milyon Dolar’dır.

Göreve geldiğimizden beri stadımızı ve altyapı tesislerimizi yeniledik. Sosyal tesisler inşa ettik. Amatör şubelerimizi finanse ettik. Mağaza ve ürün sayımızı yükselttik. Bugüne kadar 470 milyon TL’ye yakın yatırım yaptık.

Futbol Takımımız, yedi yıl önce UEFA’da 66. sıradaydı, şimdi 26. sırada. Vodafone Park’ta iki şampiyonluk yaşadık. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruptan namağlup lider çıkma başarısı gösterdik.

Vodafone Park’ta yaşayan stat tanımına uygun olarak; konser, fuar, toplantı başta olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştirdik.

Hızla gelişen Espor dünyasında yerimizi aldık ve önemli yatırımlar yaptık. Vodafone Park’ta bulunan Lenovo Game On’da yüze yakın etkinlik düzenledik.

Yurt içi ve yurt dışında birçok tanıtım ve pazarlama faaliyeti yürüttük. Uzakdoğu’da pazarlama toplantıları gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde birçok Uzakdoğu firmasının sponsorluk anlaşmalarında isimlerini göreceğimizi düşünüyorum.

Uzakdoğu’da insanların Beşiktaş formalarıyla dolaşması marka değerimiz için önemli bir gurur kaynağı. Dorak Tour ile yaptığımız iş birliği kapsamında dünyanın her yerinden binlerce turist Vodafone Park’a geliyor.

Marka iletişimi alanında yirmi iki tane ödül kazandık. Türkiye’de hiç yapılmayan işler yaptık. Türkiye’nin en değerli spor markası olduk. Tüm markalar arasında ise 40. durumdayız.

Rakiplerimiz, varlıklarını satma durumuna gelirken biz o tarz yollara girmedik. Büyük emekler harcayarak bugünlere geldik.”

Raporların görüşülmesinin ardından 01.01.2018-16.09.2018 (Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Tarihi) tarihleri arasında görev alan Yönetim Kurulu’nun idari ve mali bakımdan ayrı ayrı ibrası oya sunuldu ve Yönetim Kurulu idari ve mali bakımdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.

16.09.2018-31.12.2018 tarihleri arasında görev alan Yönetim Kurulu’nun idari ve mali bakımdan ayrı ayrı ibrası oya sunuldu ve Yönetim Kurulu idari ve mali bakımdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.

2019 Mali Yılı Konsolide Bütçesi okundu, görüşüldü, oya sunuldu ve onaylandı.

Derneğimizin 2177 sicil numaralı üyesi Yalçın Karadeniz hakkında BJK Derneği Disiplin Kurulu tarafından verilmiş olan kınama cezasının bir kez daha disiplin kurulunca gözden geçirilmesi görüşüldü, oya sunuldu ve kabul edildi.

2018 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli