HABERLER

Eyjolfur Sverrisson: “Beşiktaş’ı hep merak ederim, eski bir sevgili gibi”

Beşiktaşımızda 1995-96 sezonunda kiralık olarak oynayan Eyjolfur Sverrisson, futbolu bıraktıktan sonra yoluna teknik direktör olarak devam etti. Yıllar sonra Beşiktaş Dergisi’nin İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te bulduğu Sverrisson, tüm röportajda boyunca Beşiktaş’tan eski bir sevgili gibi bahsetti. Oğlunun adını “Kartal” koyacak kadar Beşiktaş aşığı olan İzlandalı eski futbolcumuzun son sözleri de Türkçe “Çok seviyorum abi!” oldu. İşte o röportajdan bazı bölümler:

“İstanbul’daki ilk sabahımı hatırlıyorum, otel kapısından çıktım ve kırk derece sıcaklık vardı. Bir İzlandalı için kafanızı fırının içine koymak gibiydi ama alıştım.”

“Ooo Süleyman Seba’nın varlığı yeterdi. Bazı maçlara gelemezdi, geldiklerinde ise kendini belli ederdi, kimsenin kuşkusu olmazdı. Onu tribünde gören futbolcular “Komutanımız cepheye indi!” havasında taaruza geçerdi.”

“Aumann ilk gün yanıma yaklaşıp “Çok korkuyorum” demişti. “Kimden? Rakip taraftardan mı?” diye sormuştum. “Hayır kendi taraftarımızdan” diye cevap vermişti! Ben de başıma nasıl bir bela aldığımı düşünmeye başlamıştım. Ama çok çabuk öğreniyorsunuz; Beşiktaş taraftarından daha iyi bir dost veya daha kötü bir düşmanın olamaz, seçimi sizin yapmanız lazım.”

“Almanya’ya döndüğümde Hertha Berlin’e kiralandım ve takımı hemen Bundesliga’ya terfi ettirdik. Ama “Beşiktaş bu aralar ne yapıyor acaba” diye merak ederdim, eski bir sevgili gibi. Ama Beşiktaş’tan aslında hiçbir zaman ayrılmadım. Jübile maçımda Almanya’da Galatasaray’a karşı oynamıştık ve iki gol atmıştım o maçta. Galatasaray’a gol atmadan, gerçek Beşiktaşlı olmadan futbolu bırakamazdım!”

“Sık sık Almanya’ya ve oradaki gurbetçi lokantalarında kebap yemeye giderim. Ya bana hep denk geliyor ya da Almanya’daki gurbetçilerin çoğu Beşiktaşlı, içeri girdiğimde tanıyorlar tabii. Hatta şöyle anlatayım, 1995’ten beri hiçbir Türk bana yemeğimi ödettirmedi! Beşiktaş yarın öbür gün Almanya’dan futbolcu almak istediğinde, bunu da sözleşmesinde madde olarak belirtsin bence! Almanya’da Alman futbolcularından daha popülerim bazen!”

“Oğlum Levski Sofya’da oynuyor. İsmi, Holmar Örn Eyjolfsson. Eyjolfsson, Eyjolfoğlu demek, bizde adet öylerdir. Ama ilk isimlerini ben koydum; Holmar Örn. Yani Holmar Kartal. Örn, bizim dilimizde Kartal demek. (Türkçe söylüyor) Çok seviyorum abi!”

Beşiktaş Dergisi mayıs sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN