HABERLER

Beşiktaş JK Divan Kurulu Başkanlığı’ndan Açıklama

Kulübümüzün Mayıs ayında yapılacak Başkanlık Seçimleri hazırlıkları, Tüzüğümüze göre Divan Kurulu Başkanlığınca yürütülmektedir.

Tüzüğümüze göre Başkan adayı olmak isteyen üyeler için, 250 Kongre üyemizin Kulübümüze gelerek ıslak imzalı dilekçe ile öneride bulunması gereklidir.

Divan Başkanlık Kurulumuz, bundan önceki Başkanlık seçimlerinde de uygulandığı gibi, aday önermek isteyen üyelerimizin, ya bizzat kulübe gelerek ıslak imza vermeleri veya isteyen üyelerin Noter’de imza vermeleri için gerekli duyuruları yapmıştır.

Bu uygulama gerek Eylül 2018’de yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’da, gerekse önceki Divan Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Karadeniz dönemindeki Mayıs 2016 tarihli Seçimli Genel Kurul’da da aynen uygulanmıştır.

Öneri toplamaya 11 Nisan 2019 tarihinde başlanmış olup, halen devam etmektedir.

Bu bilgiler aynı zamanda, 23 Şubat 2019 tarihinde, Divan Genel Kurulu Toplantısı’nda da üyelere duyurulmuştur.

Bu duyurumuzun video kayıtları da mevcuttur.

Hal böyle iken, başkan adayı olacağını sosyal medya ve basın yoluyla ve hatta 23 Şubat 2019 tarihli Divan Genel Kurulu toplantımızda duyuran Kongre Üyemiz Sayın Hürser Tekinoktay, 11 Nisan 2019 tarihinde, saat 16.45’de Kulübe gelerek yanında 270 ıslak imzalı dilekçe olduğunu söylemiş ve bu dilekçeleri başkanlık başvuru dilekçesi ile birlikte vermek istemiştir.

Görevli Divan Kurulu Üyelerimizce bu hususun Divan Kurulu Başkanlığınca ilan edilen koşullara uygun olmadığı ve kabul edilmeyeceği kendilerine söylenmiştir. Koşulların yerine getirilmesi halinde başvurusunun derhal kabul edileceği kendisine söylenmiştir.

Ayrıca; örnek olarak diğer 2 başkan adayı Sayın Fikret Orman ve Sayın Aydoğan Cevahir’in ilan edilen koşullara uygun olarak kongre üyelerince gelen ve imza veren üyelerin dilekçelerinin bulunduğu dosyalar kendisine gösterilmiştir.

Sayın Hürser Tekinoktay buna rağmen kendi dilekçesini vermek için ısrarcı olmuş ancak Kulüp Hukuk Müşavirimizin de görüşü alınarak dilekçe teslim alınmamıştır.

Sayın Hürser Tekinoktay aynı gün sosyal medya ve basın yoluyla başkan adaylığının kabul edilmediğini duyurmuştur.

Daha sonra da Divan Başkanımızdan randevu talep etmiş ve kendisine 16 Nisan Salı günü, saat:15.00’e randevu verilmiştir.

16 Nisan günü Divan Başkanımız ve Başkanlık Kurulu üyelerimiz kulübümüzde kendilerini beklediği halde görüşmeye gelmemiş, buna mukabil sosyal medyada kurulumuzu itham edici ifadelerle duyuru yapmaya devam etmiştir.

Divan Başkanlık Kurulumuzca Kulübümüzde kural ve prensiplere ve tabii ki yasalara uygun olarak Genel Kurul hazırlıkları yürütülmeye devam edecektir.

Gerek sayın Hürser Tekinoktay’ın gereksekse diğer Başkan Adayları olacak üyelerimiz için de önergeleri her gün 13.00-17.00 saatleri arasında, Divan Kurulu temsilcilerimizin huzurunda kabul edilmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna ve tüm Kongre Üyelerimize Saygı ile duyurulur.

Beşiktaş JK Divan Başkanlık Kurulu