HABERLER

Tommy Lindholm: ‘Futbolun bir oyundan öte olduğunu Beşiktaş’ta öğrenmiştim’

Finlandiya’da şampiyonluk ve gol krallıkları yaşayan Tommy Lindholm, 24 Eylül 1971’de Beşiktaşımız’a transfer oldu ve Mithapaşa Stadı’nda top koşturdu. Beyefendiliğiyle tanınan ve hayatında tek bir sarı kart bile görmeyen Tommy Lindholm, şu anda yetmiş iki yaşında... Halen Beşiktaş’ı yakından takip eden Lindholm’un taraftarlarımıza bir mesajı var: “Ben hala sizin Tomi’nizim!”

Tommy Lindholm’un Beşiktaş Dergisi nisan sayısındaki röportajından bazı bölümleri yayınlıyoruz:

“Futbolun artık bir oyundan öte olduğunu Beşiktaş’ta öğrenmiştim. O zamanlar takımlar bir yabancı transferi yapabiliyordu. Galatasaray’da ve Fenerbahçe’de Yugoslav ve Rumen futbolcular vardı. Bir gün bir grup Beşiktaş taraftarı yanıma yaklaştı ‘Yugoslavya ve Romanya’yı sevmiyoruz. Sen geldikten sonra hepimiz Finlandiyalıyız’ dedi. Yani bir futbolcu için bütün bir ülkeyi haritadan silen taraftar kitlesi olan bir takıma gelmiştim. Sıkıysa kötü oyna!”

“Kupa Galipleri Kupası’nda, Beşiktaş’ın HJK’yi 2-0 yendiği maçı seyrettim. Sonrasında eski takım arkadaşlarım ile buluştuk. Sabah saat 02:00’ye kadar sohbet ettik.”

“Çok uzun zaman sakladım o formayı ama 1993’te Ajax-Beşiktaş maçı öncesi, Beşiktaşım’ı çok sevdiğimi hatırlatmak için Avrupa’yı kasıp kavuran vatandaşım Jari Litmanen’e verdim. Ama beni takmamış olacak ki gol attı!”

“İnternetten “Beşiktaş” diye arattırıp son haberlerini alıyorum. Ama biraz yaşlıyım ve teknolojiye ayak uyduramadım. Maçı canlı seyretmeye çalışıncaya kadar maç bitiyor! Dileğimdir ki Beşiktaş artık sadece ulusal başarılar değil, Avrupa’da da başarılar yakalayabilsin.”

Beşiktaş Dergisi nisan sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN