HABERLER

Osvaldo Nartallo: “Beşiktaş’a futbolcu olarak geldim, taraftar olarak ayrıldım”

1993-1994 yıllarında Beşiktaş’ın efsane kadrosunda forma giyen Osvaldo Nartallo, uzun saçları ve değişik golleriyle hala hafızalarımızda... Siyah Beyaz forma ile yirmi sekiz maçta on iki gol atan Arjantinli eski futbolcu, halen kulübümüzün sıkı bir taraftarı... Yıllar sonra Beşiktaş Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Nartallo’nun en büyük hayali ise, “Türkiyem” ve “Beşiktaşım” dediği yere geri dönmek ve futbol takımımızı çalıştırmak...

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Hayatımda başıma gelen en güzel şey, Beşiktaş’a transfer olmaktı. Bir futbolcu olarak geldim, bir taraftar olarak ayrıldım.”

“Takımdan bahsetmeye gerek yok, tam bir yıldızlar topluluğuyduk; Ali, Feyyaz, Metin, Kaptan Rıza, Şifo Mehmet, Sergen, Fani Madida... Ayrıca bunun üstüne sahip olabileceğiniz en iyi başkan varken, beni böylesine bir takıma getiren antrenörüme hayatımın sonuna kadar şükran duyuyorum. Ama ah o başkan neydi öyle...”

“2011’de ailem ile tekrar ziyaret etme şansım oldu. Bu vesile ile İnönü ile vedalaştım. Yeni stadı duydum ama İnönü kalbimde, kalbim de İnönü’de kaldı. Evimde her gün mutlaka en az bir Türkçe kelime söyleriz. Evim diyorum ama asıl evim Boğaz’da. Kapısı orada ama giderken anahtarını aldım. Anahtarı hala bende.”

“Club Atletico Alvarado’da antenörüm. Çocuklarım altyapıda ve profesyonel olmalarını istiyorum. Amacım, kendimi biraz geliştirip Türkiyem’e ve Beşiktaşım’a dönmek. Hayal kurmak suç değil...”

“Arjantin, futboluyla ve ateşli taraftarıyla meşhurdur ama hiçbir şey bir avuç Beşiktaşlı’nın “Beşiktaş seninle ölmeye geldik” diye haykırmasına benzemez. Bu, dinleyebileceğim en güzel şarkı, içimi ısıtabilecek en kızgın ateş, gözlerimi yaşartabilecek en duygulu şeydir. Orada olmak için neleri vermezdim... O yüzden Beşiktaş’a yakın olanlar ne kadar şanslı olduklarını bilsinler ve bunun hakkını her zaman versinler.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ocak sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN