HABERLER

16.01.2019

GÜNCEL HABERLER

Tink Koleji Öğrencileri Beşiktaş Lenovo Game On’u Ziyaret Etti

Beşiktaş Esports League of Legends Akademi takımımızın sponsorlarından Tink Koleji, Vodafone Park içinde bulunan Lenovo Game On’u ziyaret etti.

Yüzü aşkın ziyaretçinin bulunduğu etkinlikte öğrenciler öncelikle Lenovo Game On iş geliştirme direktörü Çağan Yıldırım’dan espor ve video oyun dünyasına dair eğitici bir sunum dinlendi, ardından bilgisayarlarda ve konsollarda vakit geçirdi.

Özellikle genç espor oyuncularının eğitim hayatlarının arka planda kaldığı ekosistemde bu eksikliği gidermeyi hedefleyen Beşiktaş Esports, 2019 sezonu öncesi LoL espor akademi takımı için Türkiye’nin ilk teknolojik okulu sloganıyla yola çıkan Tink Koleji ile partnerlik anlaşması imzalamıştı. Tink Koleji öğrencilerine profesyonel esporculuğun yanı sıra oyun dünyasındaki iş kolları konusunda farkındalık yaratmayı da amaçlayan Beşiktaş Esports, bu konudaki ilk adımını öğrencileri Lenovo Game On’da ağırlayarak attı.

Öğrencilere espor ve video oyun sektörüne dair detaylı ve eğitici bir sunum yapılırken, bu alanda çalışmak isteyen öğrenciler bilgilendirildi. Çağan Yıldırım’ın yaptığı sunumun ardından öğrenciler oyun bilgisayarlarında, yarış simülasyonlarında, konsollarda ve AR cihazlarında vakit geçirdi, farklı oyunları deneyimledi.