HABERLER

Umut Kurt: “Tiyatro, maça çıkmak gibi”

Tiyatro ve sinema oyuncusu Umut Kurt’un sesinin de oyunculuğu kadar başarılı olduğunu sanatçı arkadaşlarıyla söylediği “Demba Ba” şarkısından hatırlaycaksınız... İyi bir Beşiktaşlı olan Umut Kurt, arkadaş sohbetinden ana haberlere uzanan o günün hikayesini, şampiyonluk kutlamalarında küçücük teknesiyle yaşadığı heyecan dolu anları ve tabii ki Beşiktaş’ı Beşiktaş Dergisi’ne verdiği röportajda anlattı.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Biz o gün yenilmiştik, Liverpool maçıydı. Yenildikten sonra biz onu söyledik. Biz Demba Ba’yı çok seviyoruz gerçekten. Hakan abi, Zafer abi, Ozan, Ayhan, Ahmet... Bizim böyle bir tribün grubumuz var. “Yeniköy tribünü” diyoruz kendimize. Genelde Hakan abide buluşuyoruz. Onda izliyoruz maçları. On kişilik bir kadroyuz. Zaten statta da kombinelerimiz hep yan yana. Yenildik, Hakan abi dedi ki, “Duydunuz mu ‘Demba Ba, Demba Ba’ diye bir şey çıkmış. Taraftar grubundan bir arkadaşımız bütün sözlerini değiştirmiş.” Biz onu duyduk, “Biz bunu böyle söyleyemeyiz” dedik. Nakarat kısmı çok güzel olmuş. “Sadece o kısmı öyle söyleyelim, geri kalanını normal şarkı olarak söyleyelim” dedik. Biz kendi kendimize söyledik bunu. Arkadaşlarımızdan Ahmet, çekti bizi şarkıyı söylerken. Zafer abiye sordu, “Koyayım mı bunu Facebook’a” diye. “Tamam” dedik hepimiz. Facebook’a koydu Ahmet bunu. Çarşı’dan bir arkadaş görmüş almış, Çarşı’nın sayfasında paylaşmış. Ben ertesi gün sete gittim. Hiç farkında değilim olanların. Geldim eve, apartman görevlimiz var Ahmet abi; “N’aber Demba Ba” dedi. “Aaa abi sen nerden duydun” dedim, “Ana haberlerdesiniz” dedi.  Sonra bir baktım, herkes izlemiş, epey beğenmiş. Biz aslında bir şey yapmadık, maçtan sonra eğlendik öyle biraz. Sonraki maçta başkanımız bizi stada çağırdı, stada gittik. O zaman Olimpiyat’ta oynuyorduk maçları. O gün stattan verdiler bizim söylediğimiz besteyi. O kadar mutlu oldum ki... Bizim evde yaptığımız bir şeyi tüm taraftar ile söylemek gerçekten çok güzeldi benim için.”

“Tiyatro, hissiyat ve duygu olarak sinema ve televizyondan ayrılıyor. Tiyatro biraz böyle maça çıkmak gibi. Gerçekten stadyum gibi düşünün. Oynadığımız sahnenin etrafında seyirci oturuyor. Seyircinin karşısına çıkmak, hem performans olarak hem de duygu olarak daha yüksek ve heyecanlı bir durum.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ocak sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN