HABERLER

27.09.2018

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 77 Afyon Belediyespor: 80

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, hazırlık maçında Afyon Belediyespor'a 80-77 mağlup oldu.

BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'ndeki karşılaşmaya takımımız; Kenan Sipahi, Erkan Veyseloğlu, Kyle Gibson, Joe Alexander ve Samet Geyik beşiyle başladı.

Karşılıklı basketler başlayan mücadelede takımımız, Joe Alexander ile pota altında etkili olmaya çalıştı. Can Maxim Mutaf oyuna girdikten sonra hücumda daha etkili olan siyah-beyazlılarımız ilk çeyreği 21-19 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Ivan Buva ile pota altında üstünlük kuran ekibimiz, rakibine skor üstünlüğünü alma şansı tanımadı. Phil Pressey'nin hızlı hücumlarla bulduğu sayıların ardından siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 39-33 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına takımımız; Phil Pressey, Can Maxim Mutaf, Burak Can Yıldızlı, Robin Benzing ve Ivan Buva beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında rakibinin hücumlarına karşılık vermekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, rakibinin skor üstünlüğünü eline almasına engel olamadı. Pota altında Samet Geyik ve Joe Alexander ile etkili olmaya çalışan takımımız, Ömer Utku Al'ın da skora katkı vermesiyle skoru eşitledi ve bu bölüm 58-58 berabere sona erdi.

Son çeyrek karşılıklı kazanılan basketlerle başladı. Rakibinin dış atışlardan bulduğu basketlere karşılık vermekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 80-77 mağlubiyetle ayrıldı.

İstatistiklerimiz şu şekilde;


Phil Pressey: 18 sayı - 2 sayı - 1 asist
Joe Alexander: 10 sayı - 9 ribaund - 1 asist
Ivan Buva: 10 sayı - 3 ribaund
Ömer Utku Al: 9 sayı - 1 ribaund
Can Maxim Mutaf: 8 sayı - 2 asist
Samet Geyik: 6 sayı - 3 ribaund - 3 asist
Robin Benzing: 7 sayı - 1 ribaund
Burak Can Yıldızlı: 4 sayı - 1 ribaund
Kenan Sipahi: 4 sayı - 2 ribaund - 7 asist
Kyle Gibson: 1 sayı - 2 ribaund - 1 asist
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı