HABERLER

15.09.2018

GÜNCEL HABERLER

Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Kongre Üyelerimizin katılımıyla BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Açılışın ardından yapılan oylamayla Toplantı Divan Başkanlığına Şener Yurdakul seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkanımız Fikret Orman, Kongre Üyelerimize hitaben şunları söyledi:

“Tüzükte dört maddenin değiştirilmesi gündemde. İlk madde Divan Kurulu Üyelerimiz için hazırlanan raporlar, toplantıdan birkaç gün önce ortaya çıktığı için insanlar bir şeyler saklanıyor sanıyordu. İkinci madde Divan Kurulu toplantılarına üst üste katılmayanlar Divan Kurulu’ndan ihraç ediliyordu. Üçüncü madde aidatlarını üç dönem ödemeyenler üyelikten ihraç ediliyordu. Çok üyemiz ihraç edildi. Dördüncü madde de 2019’daki seçimde geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu üye sayısının aşağı çekilmesi. Dört madde dışında başka bir tüzük değişikliği olmasın diye önerge veriyoruz. Büyük tüzük değişikliği hukukçuların da katılımıyla kulübün gelecek 10-15 yılı düşünülerek yapılabilir.”

Orman’ın konuşmasının ardından tadil edilecek tüzük maddeleri görüşüldü. Yapılan oylamalar sonunda dört madde oy çokluğuyla değiştirildi.

Başkanımız Fikret Orman, maddelerin oylanmasından sonra kürsüye gelerek üyelerimize teşekkür etti.

Dilek ve temennilerin ardından Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı sona erdi.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli