HABERLER

Beşiktaşlı Oyuncu Renan Bilek Beşiktaş Dergisi’ne Konuk Oldu

Sabri Dino’nun ayakkabıları, Baba Hakkı’nın hikayeleri

Sıcak, sevecen bir insan ve hayranlarıyla ilişkisi harikulade Beşiktaşlı oyuncu Renan Bilek’in. Hem dizi oyuncusu hem tiyatrocu hem de müzisyen kimliği olan ve bir hayli popüler olmasına rağmen bir o kadar da mütevazı, saygılı ve tam bir semt çocuğu! Bilek ile mabedimizi gezdik ve Beşiktaş JK Müzesi’ne gidip müthiş bir tarihsel keşif yaptık. Beşiktaş Dergisi bu sanat erbabını konuk etti ve eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi. İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Şeref Stadı’nda, Çırağan’daki maçları değil ama idmanları çok seyretmişliğim vardır çocukken. Rahmetli Baba Hakkı (Yeten) bizim dükkana gelirdi zaman zaman. Babamın Beşiktaş anılarını ben Hakkı Baba’dan dinlerdim. Babam da ‘Hakkı baba, yapma anlatma çocuğa’ diye sitem ederdi. Çok acayip anılardı çünkü.”

“Atletizm sporu yaptım ben, eski İnönü Stadyumu’nda. Şimdi biraz aşağıya indik tabii, bir de tartan pist (atletizm koşu alanları) artık yok ama yine de o ruhu hissedebiliyorum. O dönemlerden kalan en büyük anım şu; antrenman yaparken boş sahada ‘Bu hafta Metin-Ali-Feyyaz burada koştu, ne şanslıyım’ diye düşünürdüm. Benim için burası hala İnönü Stadı gibi yani.”

“Televizyonda bir programda Sabri Dino’nun kramponları hediye olarak verilecekti. Abim Dr. Kenan Bilek bu yarışmayı kazandı ve kramponlar bizim oldu. Yıllar sonra biz Beşiktaş Müzesi kurulurken çok iyi hatırlıyorum, bu kramponları müzeye bağışlamıştık. Acaba duruyor mudur?”

Beşiktaş Dergisi Eylül 2018 sayısını dijital ortamda okumak için TIKLAYIN