HABERLER

31.01.2018

FUTBOL

Cyle Larin: ‘En iyi futbolcularla birlikte oynayacağım’

Yeni transferimiz Cyle Larin, BJK TV’ye açıklamalarda bulundu.

Beşiktaşımıza transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Larin, siyah-beyazlılarımızın oyun tarzının da kendi oyun stili için çok uygun olduğunu söyledi.

Takımımızdaki tecrübeli oyunculardan öğrenecek çok şeyi olduğunu belirten Cyle Larin, şunları söyledi:

“Taraftarların takıma çok büyük destek verdiğini duyup okumuştum. Bununla ilgili bazı şeyler anlatılmıştı. Sonra gelip burada atmosferi yaşadım ve taraftarların ne kadar önemli olduğunu gördüm. İlk dakikadan son dakikaya kadar taraftarlar kayıtsız şartsız destek veriyorlar. Bu oyuncular için çok önemli bir motivasyon. Gerçekten burada bir aile ortamı var ve taraftarların bu ailenin çok önemli bir parçası olduğunu görmüş oldum.

Şehrin henüz tamamını görmedim ama tarih ve kültür açısından ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Burada yaşadıkça öğreneceğim hatta belki Türkçe öğrenebilirim. Eminim burası çok güzel bir şehir. Orlando ile farklılıklar var ama tarih ve kültür açısından burası çok değerli bir yer.

Atiba uzun zamandır burada ve benim çok değer verdiğim bir arkadaşım. Atiba tam bir aile babası ve kulüp içinde rol model haline gelmiş. Burada mutlu olacağımı ve bir aile ortamı bulacağımı söyledi bana. Benimle ilgilenen herkesin bana sıcak bir şekilde yaklaşacağını söyledi. Ondan öğreneceğim çok şey var.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bütün imkanlar var. Her şey üst seviyede. Stattaki atmoster de çok güzel. Teknik ekip ve personelin yaklaşımı da çok iyi. Bizim için geriye kalan tek şey sahada performansımızı göstermek.

Burada farklı bir mücadele var. Aslında MLS’te de seviye son zamanlarda yukarı çıkmıştı. Türkiye liginden birçok maç izledim bu benim avatanjım. Beşiktaş'ı yakından takip ettim. Buradaki mücadeleye hazırım, motivasyonum yüksek. Kesinlikle çok çalışmam lazım. Burada çok tecrübeli oyuncular var; Negredo, Babel, Quaresma ve Atiba gibi. Onlardan öğrenecek çok şeyim var. Onlardan öğrendikçe buradaki seviyem de yukarı çıkacak.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi takımlarından birinde oynayacağım. En iyi oyuncularla birlikte oynayacağım. Bahsettiğimiz oyuncular dünya ve Avrupa kupaları kazanmışlar, onlarla oynayacağım ve bunun için kendimi hazır hissediyorum.

Antrenmanlarda çok sıkı bir şekilde çalışıyorum. Takıma yavaş yavaş adapte olmaya başladım. Ekstra antrenmanlar da yapıyorum. Artık geriye kalan şey şans bulduğumda gol atmak ve bu golleri artırmak olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en iyi oyuncularla ve takımlarla oynuyorsunuz. O müziği dinleyerek büyüyorsunuz. O maçları izleyerek büyüyorsunuz. Günün birinde fırsat gelirse o sahnede yer almak benim için çok büyük bir heyecan olacak.

Come to Beşiktaş videoları büyük bir etki yarattı. Taraftar potansiyeli çok yüksek bir kulüp burası. Avrupa'nın en iyilerinden biri ve bu beni çok heyecanlandırıyor. Artık başlamaya hazırım. Bana şans geldiğinde umarım gollerimi sıralamaya başlayacağım. Beşiktaş’taki çok değerli oyunculardan önemli şeyler öğreneceğim.

Çok yüksek tempoda oynayan bir takımız. Çok çabuk hücuma çıkıyoruz. Çok baskılı oynuyoruz. Bir forvet oyuncusu olarak bu benim tam istediğim şey ve stilime çok uygun bir oyun tarzı.”
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli