HABERLER

18.09.2016

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 81 Tofaş: 76

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, GSA-SmartCasual 2016 son maçında Tofaş'ı 81-76 mağlup etti.

Gloria Sports Arena'da oynanan karşılaşmaya takımımız; Michael Thompson, Kyle Weems, Earl Clark, Michael Roll ve Muratcan Güler beşiyle başladı.

Mücadeledeki ilk sayılarımız Roll'un dış atıştan bulduğu basketten geldi. Thompson ve Weems ile arka arkaya basketler bulan takımımız, etkili savunmasıyla da rakibine kolay sayı bulma şansı tanımadı ve ilk 3 dakikayı 9-2 önde geçti. Muratcan Güler ve Earl Clark'ın da skora katkı yapmasıyla farkı açan siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreği 26-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk sayılarımız Erkan Veyseloğlu'nun basketinden geldi. Kenan Sipahi ile hücumda iyi organize olan takımımız, çeyrekte 2 dakika geride kalırken farkı 19'a (32-13) çıkardı. Rakibinin pas trafiğini kesen ve kaptığı topları hızlı hücumlarla sayıya çeviren ekibimiz, soyunma odasına 51-32 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Muratcan Güler, M. Thompson, M. Roll, Kyle Weems ve Earl Clark beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyrekte sık sık oyuncu değişikliğine giden siyah-beyazlılarımız, savunmada açıklar vermeye başladı. İlk yarıdaki hücum etkinliğini bu çeyreğe taşıyamayan ekibimiz, farkın erimesine engel olamadı ve son çeyreğe 67-57 önde girdi.

Son bölüme tutuk başlayan takımımız, ilk 2 dakika skor üretemedi. Bu çeyrekteki ilk sayısını Earl Clark ile serbest atıştan kazanan ekibimiz, son 7 dakikaya 68-64 üstünlükle girdi. Thompson'ın oyuna dahil olmasıyla hücum etkinliğini arttıran takımımız, son 5 dakikaya 73-67 önde girdi. Kalan süred de üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 81-76 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 20 sayıyla yıldızlaşan Michael Thompson olurken onu; 17 sayıyla Earl Clark, 14 sayıyla Michael Roll ve 11 sayıyla da Kyle Weems takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı