HABERLER

10.04.2016

BASKETBOL

Rönesans TED Ankara Kolejliler:83 Beşiktaş Sompo Japan:94

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 25. haftasında Rönesans Ted Ankara Kolejliler'i 94-83 yendi.

Siyah-beyazlılarımız Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Bobby Brown, Randy Culpepper, Tremmell Darden, Lamont Hamilton, Chinemelu Elonu ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Bobby Brown'un asisti sonrasında Lamont Hamilton'dan geldi. 2 ekip de maça yüksek bir tempoda girdi. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin başında Randy Culpepper’ın 3 sayılık isabetleriyle öne fırladı. Rakibimiz forveti Erol Can Çinko ile cevap vermeyi bildi ve oyunu dengeledi. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin sonunda hücum ritmini kaybetti. Baş Antrenörümüz Yağızer Uluğ oyunun bu bölümünde diskalifiye edildi. Rakibimiz ilk çeyreği 24-22 önde tamamladı.
 
Ekibimiz 2. çeyreğe Bobby Brown’un penetre basketleriyle başladı Siyah-beyazlılarımız 2. çeyreğin başında eşleşmeli bir alan savunması yaparak Rönesans TED Ankara Kolejliler’in dengesini bozdu. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz hücumda ritim bularak oyunda öne fırladı. Rakibimiz ilk yarının son bölümünde gard ikilisi Kalin Lucas ve Martynas Gecevicius’u devreye soktu ve oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Rönesans TED Ankara Kolejliler soyunma odasına 48-46 önde gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Maciej Lampe’nin pota altından bulduğu isabetle geldi. Uzunumuz Lampe bu çeyreğe çok sıcak başladı ve ekibimizi hücumda taşıdı. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz oyundaki momentumu ele geçirdi. Forvetimiz Lamont Hamilton oyunun bu bölümünde hücumda devreye girdi. Lamont’un arka arkaya bulduğu isabetlerle aradaki sayı farkını açtık. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin sonunda oyunu kontrol ett ve final periyoduna 76-65 üstünlükle girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Randy Culpepper’ın turnike basketiyle geldi. Gardımız Randy Culpepper son çeyreğe çok dinamik girdi ve oyunu itti. Rakibimizin son çeyrekte enerjisi ve konsantrasyonu düştü. Çeyreğin ortalarına gelinirken oyunun kontrolünü tamamiyle ele aldık. Maçın son bölümünde oyundaki tempo düştü. Ekibimiz rakibinin geri gelmesine izin vermedi ve maçı 94-83 kazandı.
 
Potanın Kartalları’nda; Randy Culpepper 22 sayı, 2 ribaund, 2 asistle, Maciej Lampe 15 sayı, 12 ribaund, 3 asistle, Bobby Brown 13 sayı, 7 asist, 2 ribaundla, Lamont Hamilton ise 11 sayı, 6 ribaund, 4 asistle oynadı. 
 
Basın Fotoğrafları İçin Tıklayınız  
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı