HABERLER

30.03.2016

BASKETBOL

B.G.D.:80 Beşiktaş:52

Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Basketbol Kadınlar Ligi’nin 25. haftasında Basketbolu Geliştirenler Derneği'ne 80-52 yenildi.

Siyah-beyazlılarımız Caferağa Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Jelena Milovanovic ve Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in isabetiyle geldi. Siyah-beyazlılarımız maça tempolu başladı ve çeyreğin başında forvetimiz Jelena Milovanovic’in arka arkaya bulduğu isabetlerle öne fırladı. Ekibimiz çeyreğin ortalarına gelinirken oyunun kontrolünü ele aldı. Rakibimiz ilk çeyreğin son bölümünde hücum ritmini buldu ve aradaki sayı farkını kapattı. Ekibimiz ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı.
 
2. çeyreğe ritimli giren taraf BGD oldu. Rakibimiz çeyreğin başında 9-0’lık bir seri yakaladı ve öne geçmeyi başardı. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in basketiyle geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz hücum temposunu artırdı ve oyunda dengeyi sağladı. İlk yarının son bölümünde 2 ekipte karşılıklı isabetler buldu. BGD soyunma odasına 32-30 üstünlükle gitti.
 
Rakibimiz 3. çeyreğe oldukça tempolu başladı. Çeyreğin başında hücum ritmini bulan BGD yaptığı seriyle öne fırladı. Rakibimiz oyunun bu bölümünde Özge Yavaş ve Courtney Michelle ikilisiyle oyunu itti. Çeyreğin ortalarına gelinirken BGD momentumu ele geçirdi ve oyunu domine etti. Siyah-beyazlılarımız 3. çeyrekte organize olamadı ve oyundan düştü. Rakibimiz bu çeyrekte 27 sayı üreterek final periyoduna 59-42 üstünlükle girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Rakibimiz son çeyreğe de yüksek bir tempoda başladı. BGD son çeyrek itibariyle de oyundaki momentumu elinde tuttu. Siyah-beyazlılarımız maçın içine Jelena Milovanovic-Sanra Viana ikilisiyle girmeye çalıştı ama sonuç alamadı. BGD final periyodunda da oyunu kontrol eden taraftı. Rakibimiz maçı 80-52 kazandı.
 
Ekibimizde; Jelena Milovanovic 18 sayı, 7 ribaund, 2 asistle, Sandra Viana 12 sayı, 2 ribaund, 1 asistle, Luca Ivankovic ise 10 sayı, 8 raibund, 5 asistle oynadı.
 
Basın Fotoğrafları İçin Tıklayınız
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı