HABERLER

08.03.2016

BASKETBOL

AGÜ:79 Beşiktaş:68

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup Çeyrek Final ilk maçında AGÜ ile karşılaştı. AGÜ ilk maçı 79-68 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Kadir Has Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Jelena Milovanovic, Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmaya 2 ekipte savunma ağırlıklı girdi. Ekibimiz maçın başında Cappie Pondexter’ın ikili oyunlarıyla skor üretmeyi denedi. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’in asisti sonrasında uzunumuz Luca Ivankovic’in pota altı isabetiyle geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken AGÜ uzunu Lara Sanders’ın orta mesafe isabetleriyle öne fırladı. İlk çeyrekte savunmaların ön planda olduğu düşük skorlu bir oyun vardı. İlk çeyreğin son bölümünde Ayşe Cora-Luca Ivankovic isabetleriyle etkili olduk ve öne geçmeyi başardık. İlk çeyreği 17-14 önde tamamladık.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’in orta mesafe isabetiyle geldi. AGÜ bu çeyreğe hücumda daha tempolu başladı ve çeyreğin başında bir seri yakaladı. Siyah-beyazlılarımız rakibine Ayşe Cora-Cappie Pondexter ikilisiyle cevap verd. Çeyreğin ortalarına gelinirken dengede bir oyun vardı. AGÜ oyunun bu bölümünde Janel McCarville-Zoi Dimitrakou ikilisini devreye sokarak öne fırladı. İlk yarının son bölümünde 2 ekibin de hücum yüzdeleri arttı. AGÜ soyunma odasına 45-39 önde gitti. 
 
3.çeyreğe 2 ekipte tempolu girdi ve hücumda erken atış tercihlerinde bulundu. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın orta mesafe isabetiyle geldi. Gardımız Cappie Pondexter 3. çeyreğe çok sıcak başladı ve arka arkaya bulduğu isabetlerle sayı farkını eritti. Çeyreğin ortalarına gelinirken siyah-beyazlılarımız momentumu ele geçirdi ve öne fırladı. 3. çeyreğin son bölümünde dengede bir oyun vardı. AGÜ uzunu Lara Sanders’ı devreye sokarak oyunun içinde kaldı. 3. çeyrek 58-58’lik eşitlikle sonuçlandı.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’den geldi. Son çeyreğe 2 ekipte savunma sertliğini artırarak başladı. Ekibimiz eşleşmeli bir alan savunması yaparak AGÜ’ye ritim buldurmamaya çalıştı. Son çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz gardı Chelsea Gray ile oyunu yönlendirdi ve organize basketler bularak momentumu ele geçirdi. Oyunun son bölümünde AGÜ tempoyu kontrol etti. Rakibimiz maçın sonunda Zoi Dimitrakou’nun isabetleriyle aradaki sayı farkını açmayı başardı. AGÜ karşılaşmayı 79-68 kazanarak 2. maç öncesinde 11 sayılık bir avantaj elde etti. Rövanş mücadelesi 11 Mart(Cuma) günü 19.30’da BJK Akatlar Arena’da oynanacak.
 
Ekibimizde; Cappie Pondexter 18 sayı, 5 asistle, Jelena Milovanovic 14 sayı, 9 ribaundla, Luca Ivankovic 12 sayı, 6 ribaund, 3 asistle, Ayşe Cora 12 sayı, 4 ribaund, 4 asistle mücade etti.
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı