HABERLER

28.02.2016

BASKETBOL

Beşiktaş:71 Fenerbahçe:78

Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 20. haftasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Fenerbahçe derbi mücadelesini 78-71 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Jelena Milovanovic ve Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Maça tempolu giren taraf Fenerbahçe oldu ve maçın başında 6-0’lık bir seri yakalayarak öne fırladı. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in orta mesafe isabetiyle geldi. Rakibimiz maçın başında boyalı alan civarını iyi kullandı ve uzunları Marissa Coleman-Jantel Lavender ikilisiyle etkili oldu. Çeyreğin ortalarına gelinirken gardımız Cappie Pondexter devreye girdi ve ekibimizi hücumda taşıdı.  Çeyreğin son bölümünde dengede bir oyun vardı.  Fenerbahçe ilk çeyreği 25-21 önde tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın orta mesafe isabetiyle geldi. Çeyreğin başında Cappie Pondexter ile oyunu itmeye çalıştık. Çeyreğin ortalarına gelinirken Fenerbahçe yaptığı hücum ribaundları sonrasında bulduğu 2. şans atışlarıyla oyunu önde götürmeye devam etti. Siyah-beyazlılarımız oyunun bu bölümünde alan savunması yaparak rakibinin dengesini bozmaya çalıştı. Fenerbahçe ilk yarının sonunda hücum temposunu artırdı ve aradaki sayı farkını açtı. Rakibimiz soyunma odasına 46-33 önde gitti.  
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız uzunumuz Luca Ivankovic’in pota altı isabetiyle geldi. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin başında Luca Ivankovic üzerinden üretmeye çalıştı. Rakibimiz ise Marissa Coleman-Alexandria Quigley ikilisinin bire birleriyle cevap verdi. Çeyreğin ortalarına gelinirken Cappie Pondexter’ın arka arkaya isabetleri aradaki sayı farkını eritti. Siyah-beyazlılarımızın bu çeyrekte yaptığı alan savunması Fenerbahçe’nin ritmini düşürdü. Çeyreğin son bölümünde dengede bir oyun vardı.  Fenerbahçe final periyoduna 60-55 üstünlükle girdi.
 
Fenerbahçe final periyoduna savunma sertliğini artırarak girdi. Siyah-beyazlılarımız bu çeyreğin ilk 3 dakikasında sayı üretemedi. Fenerbahçe çeyreğin başında yakaladığı seriyle sayı farkını çift hanelere çıkardı. Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz oyunun temposunu aşağıya çekti ve oyunu kontrol etti. Ekibimiz maçın son bölümünde Jelena Milovanovic ve Luca Ivankovic’in isabetleriyle geri gelmeye çalıştı. Rakibimiz maçın kırılma anlarında hata yapmadı. Fenerbahçe derbi mücadelesini 78-71 kazandı.
 
Siyah-beyazlılarımızda; Cappie Pondexter 30 sayı, 8 ribaund, 3 asistle, Jelena Milovanovic 17 sayı, 2 ribaundla, Luca Ivankovic ise 13 sayı, 8 ribaund, 2 asistle mücadele etti.
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı