HABERLER

05.02.2016

BASKETBOL

Kadın Basketbol Takımımız EuroCup'ta Çeyrek Final'e Yükseldi

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup Top 8 rövanş maçında Reyer Venezia ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız maçı 64-62 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Palasport Taliercio’da oynanan karşılaşmaya;  Sandra Viana, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Jelena Milovanovic, Luca Ivankovic ilk 5'iyle başladı. Maçı Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz  Hakan Özköse de takip etti.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in isabetiyle geldi. Reyer Venezia maça tempolu başladı ve ilk çeyreğin başında gardları Asleigh Fontenette ile etkili oldu. Ekibimiz maça oldukça ritimsiz girdi. İlk çeyrek itibariyle hücumda skor üretmekte çok zorlandık.  Reyer Venezia ilk çeyreği 14-9 üstünlükle tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in orta mesafe isabetiyle geldi. Rakibimiz bu çeyreğe temposunu artırarak girdi. Reyer Venezia 2. çeyreğin başında forvetleri Karima Christmas ile boyalı alan civarında üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılarımzı oyundaki sıkışıklığı Cappie Pondexter ile açmayı denedi. Rakibimiz çeyreğin ortalarına gelinirken aradaki sayı farkını artırdı. Hücumdaki tıkanıklığımız ve kötü yüzdemiz çeyreğin sonunda da devam etti.  Reyer Venezia soyunma odasına 33-22 önde gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Luca Ivankovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz 2. yarıya hücumda daha organize başladı ve yakaladığı seriyle sayı farkını eritti. Forvetimiz Jelena Milovanovic bu yarıya oldukça ritimli girdi ve hücumumuzu taşıyan isim oldu. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz momentumu ele geçirerek oyuna ortak olmayı başardı. Reyer Venezia çeyreğin sonunu daha iyi oynadı ve final periyoduna 42-35 önde girdi.
 
Final periyoduna tempolu giren taraf ev sahibi Reyer Venezia oldu. Ekibimizin hücumdaki tutukluğu son çeyreğin başında da devam etti. Son çeyreğin ilk 3 dakikası boyunca skor bulamadık. Final periyodundaki ilk sayılarımız çeyreğin ortalarına gelinirken Luca Ivankovic’in isabetiyle geldi. Maçın son bölümünde başa baş bir mücadele vardı. Maçın sonunda ekibimiz adına Jelena Milovanovic devreye girdi ve arka arkaya bulduğu isabetlerle farkı indirdi. Maçın normal süresini Reyer Venezia 56-48 üstün tamamladı ve maç uzatma bölümüne taşındı.
 
Uzatma bölümlerindeki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Siyah-beyazlılarımız uzatma bölümüne harika girdi ve 7-0’lık bir seri yaparak rakibini yakaladı. Oyunun bu bölümünde rakibinin direncini kıran ekibimiz momentumu ele geçirdi. Siyah-beyazlılarımız uzatma dakikalarını domine etti ve maçı 64-62 kazanmayı başardı. Kadın Basketbol Takımımız Euroleague Women'dan gelecek 4 takımın da katılımıyla EuroCup'ta Çeyrek Final mücadelesi verecek. 
 
Potanın Dişi Kartalları’nda; Jelena Milovanovic 20 sayı, 11 ribaundla, Cappie Pondexter 20 sayı, 5 ribaund, 4 asistle, Luca Ivankovic ise 13 sayı, 19 ribaundla galibiyeti getiren isimler oldular. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı