HABERLER

31.01.2016

BASKETBOL

Adana Aski:81 Beşiktaş:78

Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasında Adana Aski ile karşılaştı. Adana Aski maçı 81-78 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Menderes Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; S. Viana, C. Pondexter, Ş. Üner, J. Milovanovic, L. Ivankovic ilk 5'iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic'in 3 sayılık isabetiyle geldi. Maçın başında karşılıklı isabetler vardı Rakibimizin gardı Shavonte Zellous ilk çeyrekte devreye girdi ve Adana Aski’yi hücumda taşıdı. Rakibimize forvetimiz Jelena Milovanovic’in basketleri ile cevap verdik. İlk çeyrek itibariyle dengede bir oyun vardı. Ekibimiz ilk çeyreği 22-20 önde tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın turnikesiyle geldi. Adana Aski çeyreğin başında ritim buldu ve Shavonte Zellous önderliğinde hücumda tempo yaptı. Siyah-beyazlılarımızın gardı Cappie Pondexter 2. çeyrekte devreye girerek hücumumuza yön verdi. 2. çeyrek itibariyle 2 ekipte hücumda yüksek bir yüzdeyle oynadı. Adana Aski soyunma odasına 46-45 önde gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Luca Ivankovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz 3. çeyrekte uzunumuz Luca Ivankovic ile boyalı alan civarında etkili oldu. Oyundaki tempo bu çeyrekte de devam etti. Adana Aski gardı Shavonte Zellous üzerinden üreterek önde kalmayı başardı. Çeyreğin sonunda karşılıklı isabetler vardı. Rakibimiz final periyoduna 69-66 önde girdi.
 
Final periyoduna Cappie Pondexter’ın isabetiyle başladık. Son çeyrekte yıldız gardımız Cappie Pondexter oyunu yönlendirdi ve hücumumuzu taşıdı. Çeyreğin ortalarına gelinirken 2 ekipte karşılıklı isabetlerle birbirine cevap verdi. Maçın son bölümünde başa baş bir mücadele ve oyun vardı. Adana Aski son dakikalara önde girmeyi başardı. Rakibimiz maçın kırılma anlarında avantajını korudu ve hata yapmadı. Adana Aski mücadeleyi 81-78 kazandı.
 
Ekibimizde; Cappie Pondexter 21 sayı, 6 asist, 3 ribaundla, Luca Ivankovic 18 sayı, 10 ribaundla, Jelena Milovanovic ise 16 sayı, 5 ribaundla oynadı.