HABERLER

24.01.2016

BASKETBOL

Beşiktaş:90 Yakın Doğu Üniversitesi:62

Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında Yakın Doğu Üniversitesi ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız maçı 90-62 kazandı.

Potanın Dişi Kartalları BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Jelena Milovanovic, Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic ile geldi. Maçın başında Yakın Doğu Üniversitesi gardı Tiffany Hayes ile etkili oldu ve öne fırladı. Çeyreğin ilk bölümünde düşük skorlu bir oyun vardı. Uzunumuz Luca Ivankovic çeyreğin ortalarında devreye girdi. Ekibimiz ilk çeyreğin son bölümünde tempoyu artırdı ve öne geçti. Siyah-beyazlılarımız ilk çeyreği 20-14 önde tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz bu çeyreğe vites artırarak girdi. Çeyreğin başında Cappie Pondexter ile etkili olduk ve oyunu ittik. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin ortalarına gelinirken sayı farkını açarak öne fırladı. Rakibimiz Tiffany Hayes ile cevap vermeye çalıştı. Ekibimiz 2. çeyrek itibariyle oyunu ve tempoyu kontrol eden taraftı. Potanın Dişi Kartalları soyunma odasına 41-30 üstünlükle gitti.
 
3. çeyreğe ritimli giren ekip Yakın Doğu Üniversitesi oldu. Rakibimiz arka arkaya bulduğu isabetler bir seri yakaladı ve farkı eritti. 3. çeyrekteki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz momentumu tekrar ele geçirdi. Bu çeyrekte devreye forvetimiz Jelena Milovanovic girdi ve takımımızı taşıyan isim oldu. Siyah-beyazlılarımız final periyoduna 60-50 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Sandra Viana’nın 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz bu çeyreğe tempolu girdi ve çeyreğin başında oyundaki üstünlüğünü hissettirdi. Rakibimizin enerjisi son çeyrek itibariyle düştü. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin ortalarına gelinirken aradaki sayı farkını giderek açtı. Oyunun son bölümünde mutlak bir üstünlüğümüz vardı. Potanın Dişi Kartalları maçı 90-62 kazandı.
 
Ekibimizde; Luca Ivankovic 22 sayı, 10 ribaund, Cappie Pondexter 20 sayı, 8 asistle, Jelena Milovanovic ise 14 sayı, 5 ribaund, 3 asistle oynadı. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı