HABERLER

Beşiktaşmızın Jokeri: Metin Erman

Metin Erman, 1952 yılında henüz 18 yaşında iken siyah-beyaz renkleri tercih ederek Beşiktaşlı olmuştu. İstanbul’un tıpkı Beykoz gibi futbolcu yetiştirme çayırı olan Beylerbeyi’nde yetişti.

Metin Erman, bir futbol takımının her mevkiinde oynayabilme becerisini gösteren nadir topçulardan biriydi. İhtiyaç duyulduğu anda, “bek”, “orta saha” ve “forvet” olarak nerede görev verilirse o mevkiinin hakkını verirdi. Atletik fizik yapısının ve tekniğinin getirdiği avantajını devreye sokarak, en zor maçlardan başarıyla çıkmasını bilirdi.

Futbol için elverişli fizik yapısı, mücadeleye yatkın oyun stili, markaj düzgünlüğü ve her çeşit top varyasyonları sırasında o yusyuvarlak nesneyi önlemekteki hamle zenginliği ile Beşiktaşımız’a çok yakışan bir futbolcuydu. Gösterişi sevmez, disiplinden vazgeçmez ve takım oyunu oynamayı yeğlerdi. 1952 ile 1960 yılları arasında siyah-beyazlı forma ile 197 maç oynadı ve 14 gole imza attı. 1940’lı yılların yıldızlarından Faruk Sağnak’tan sonra, “joker” oyuncu kimliği ile adını Beşiktaş Futbol Tarihi’ne yazdıran ikinci klas oyuncumuzdu. Siyah-beyazlı formamız ile 2 Türkiye Ligi ve 2 de İstanbul Profesyonel Ligi şampiyonlukları yaşadı.

Kaynak: Vala Somalı - Beşiktaş Dergisi