HABERLER

10.01.2016

BASKETBOL

Beşiktaş:76 İstanbul Üniversitesi:62

Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 14. haftasında İstanbul Üniversitesi ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız maçı 76-62 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Ayşe Cora, Jelena Milovanovic, Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Ayşe Cora’dan geldi. Maça oldukça tempolu ve ritimli girdik. Maçın başında forvetimiz Jelena Milovanovic ile etkili olduk. Rakibimiz maça kötü bir hücum yüzdesiyle başladı ve üretmekte zorlandı. Ekibimiz çeyreğin ortalarına gelinirken bir seri yakalayarak öne fırladı. İlk çeyreği 21-13 önde tamamladık.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic ile geldi. 2. çeyreğin başında karşılıklı isabetler vardı. Forvetimiz Milovanovic bu çeyreğe de oldukça sıcak girdi ve hücumumuzu taşıyan isim oldu. Rakibimiz bu çeyreğe hücumda daha ritimli girdi. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimizin oyun üstünlüğü devam etti. İstanbul Üniversitesi çeyreğin son bölümünde Latanya White ile oyunu itmeye ve aradaki sayı farkını eritmeye çalıştı. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 45-31 önde gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz bu yarıya da oldukça tempolu girdi. 3. çeyrekte ekibimizde Cappie Pondexter-Luca Ivankovic ikilisi devreye girdi. 3. çeyrek itibariyle hücumda rahat bir oyun sergiledik ve aradaki sayı farkını açtık. Çeyreğin son bölümünde karşılıklı isabetler vardı. Ekibimiz final periyoduna 63-47 üstünlükle girdi.
 
Ekibimizin final periyodunda temposu aşağıya indi. 4. çeyreğin başında 2 ekipte karşılıklı isabetler buldu. Çeyreğin ortalarına gelinirken siyah-beyazlılarımız oyunu kontrol etmeye devam etti. Rakibimizin enerjisi geri dönmeye ve oyuna ortak olmaya yetmedi. Siyah-beyazlılarımız maçın başından itibaren önde götürdüğü mücadeleyi 76-62 kazandı. 
 
Kadın Basketbol Takımımızda; Jelena Milovanovic 25 sayı, 4 ribaund, Luca Ivankovic 13 sayı, 15 ribaund, 3 asistle, Cappie Pondexter 11 sayı, 6 ribaund, 3 asistle oynadı.