HABERLER

08.01.2016

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’ten Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Antalya kampında basın mensuplarıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Güneş’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
“4 Ocak’ta başladığımız kamp yarın bitecek. Kısa bir kamp oldu. İlk yarının sonlarında tempomuz düşmüştü. O nedenle takıma yükleme yaptık. Sakatlık yaşamadık. Mükemmel bir kamp tesisindeyiz.  Sezon başı kampına göre daha iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz.
 
Oyuncularım iyi çalışıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Birkaç test yaptık oyuncularımıza.
 
Transfer beklentimiz var. Gerekli açıklamayı Başkanımız yapar. Kadromdan memnunum. Kaleci ve stoper için idari, ekonomik ve teknik olarak yapımıza uygun oyuncuları değerlendireceğiz.
 
Lig bir maraton. Rakiplerimizle arada çok büyük bir fark yok. Her an her şey olabilir. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz.
 
Aynı duygu ve düşünceyi benimsemeyenler takım olamazlar. Biz iyi bir takımız. Gomez iyi bir profesyonel. Herkes ne yapacağını biliyor.
 
Bazen değişiklikleri oyuncular beğenmeyebilir ama davranış şekillerini değiştirmeleri gerekir. Ben oyuncuya kızmam ama değiştiririm. Bir oyuncuyu 11’e aldığım gibi oyundan da alabilrim. Eğer oyuncu değişikliğe tepki veriyorsa hocasına değil; kendisine, taraftara ve oyuna giren arkadaşına yapıyordur. Oyuncu şikayet etmek yerine katkıda bulunacak. Oyuncunun ne kadar oynadığı değil ne verdiği önemli.
 
Kaleci ve stoper eksiğimiz var. Mario ve Cenk iyiler. Cenk geride kalmadı. Biri Almanya’nın biri de Türkiye’nin en iyi santraforlarından. Belki ikisi beraber de oynayabilir. Mustafa’nın takımdan ayrılmasını istemiyorum.
 
Oynadığımız oyundan keyif almak ve mutlaka kazanmak istiyoruz. Takım oyunu oturdukça yetenekli oyuncular da ön plana çıkar.
 
İkinci yarı işimiz daha zor. En çok faul yapılan takımız. Oyun akıcılığını kesen anlayışı ödüllendirmemeliyiz. Bu futbola zarar verir.
 
İlk yarıdaki oyunumuzun altına düşmemeliyiz. Önde baskı konusunda mesafe aldık.
 
Biz en iyisini yapınca kendiliğinden önde oluruz. İlk 6 maçı kazanırsak bir avantaj yakalarız. Bu bile hiçbir şeyi garantilemez. Ligin sonunda zirvede olmak istiyoruz. Kendimizi aşmalıyız.
 
Beşiktaş’ın adı her daim şampiyonlukla geçer. Hep zirvede olmalıyız. Hem oyun olarak hem de sonuç olarak.
 
Tolga Zengin, Sporting maçında talihsizlik yaşadı. Kaleciler bir iki hatalı gol yiyebilir. Tüm oyuncularıma sahip çıkmak durumundayım. Bize kaleci sezon başı da gerekiyordu. Tolga bir savaş veriyor. Her oyuncum önemlidir.
 
Sezona Tosic ile başladım. Motta ile devam ettim. Motta hücumda iyi ama savunmada sıkıntı yaşayabiliyor. Oynamayınca mutsuz olabiliyor. Gitmek isteyebilir. Stoper alırsak Milosevic ya da Franco’dan biri gidebilir. Stoperi de sezon başından beri istiyorum.
 
Daha düşündüğüm seviyeye gelmedik. Zaman zaman iyi maçlarımız oldu. Her takımı yenebiliriz. Oyuncularım işi buraya kadar getirdiler. Bundan sonrasını da onlar yapacaklar. Önlerinde şampiyon olma, Avrupa Şampiyonası'na gitme ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatları var.
 
Oyuncu kendisiyle yarışmalı rakibiyle değil. Savaşan bir takım olacağız. Oyuncularımın hırslarından şüphem yok.
 
Avrupa’da olmadığımız için üzgünüz. Hak etmiştik gruptan çıkmayı. Sözün bittiği yerdeyiz. Oyunumuzun karşılığını alamadık. Hayat devam ediyor. İyiyken son maçta kaybettik. Orada takılıp kalmamalıyız.”