HABERLER

30.12.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:71 Basketbolu Geliştirenler Derneği:73

Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında Basketbolu Geliştirenler Derneği ile karşılaştı. B.G.D. maçı 73-71 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Ayşe Cora, Nadezhda Grishaeva, Luca Ivankovic ilk 5'iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Nadezhda Grishaeva ile geldi. İlk çeyrek itibariyle oldukça düşük skorlu bir oyun oynandı. 2 takımda kötü yüzdelerle hücum etti ve skor bulmakta zorlandı. Çeyreğin son bölümünde dengede bir oyun vardı. B.G.D ilk çeyreği 16-15 önde tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız gardımız Sandra Viana’dan geldi. Çeyreğin başında 2 ekipte karşılıklı isabetler buldu ve oyundaki denge devam etti. Bu çeyrekte yıldızımız Cappie Pondexter devreye girdi. Cappie bireysel becerisiyle hücumumuzu taşıdı. Rakibimiz 2. çeyreğin son bölümünde hücumda ritim buldu ve öne fırladı. B.G.D soyunma odasına 37-31 üstünlükle gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Ayşe Cora’dan geldi. Ekibimiz 3. çeyreğe tempolu girdi ve çeyreğin başında yakaladığı 6-0’lık seriyle eşitliği sağladı. Bu çeyrekte Ayşe Cora-Nadezhda Grishaeva ikilisiyle skor ürettik ve oyunu yönlendirdik. Çeyreğin son bölümünde B.G.D. ritim buldu ve yakaladığı seriyle öne fırladı. Rakibimiz final periyoduna 53-46 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’dan geldi. Son çeyreğin başında karşılıklı isabetler geldi ve aradaki sayı farkı erimedi. Final periyodunun ortalarına gelinirken B.G.D. tempoyu ve oyunu tuttu. Siyah-beyazlılarımız oyunun son bölümünde Cappie Pondexter önderliğinde ayağa kalktı. Ekibimiz arka arkaya bulduğu sayılar sonrasında sayı farkını eritti ve oyuna ortak oldu. Maçın sonunda başa baş bir mücadele vardı. Kırılma anlarını daha iyi oynayan taraf B.G.D. oldu ve rakibimiz maçı 73-71 kazandı.
 
Ekibimizde; Cappie Pondexter 26 sayı, 5 asist, 3 ribaundla, Nadezhda Grishaeva 17 sayı, 11 ribaundla, Ayşe Cora ise 9 sayı, 6 ribaundla oynadılar. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı