HABERLER

16.12.2015

BASKETBOL

Adana Aski:91 Beşiktaş:82

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup A Grubu 6. ve son maçında Adana Aski ile karşılaştı. Adana Aski karşılaşmayı 91-82 kazandı.

Gruptan çıkmayı garantileyen Kadın Basketbol Takımımızda, Luca Ivankovic ve Sandra Viana kadroda yer almadı. Siyah-beyazlılarımız karşılaşmaya; Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Emel Ecem Güler, Nadezhda Grishaeva ilk 5'iyle başladı.
 
Adana Aski maça tempolu ve ritimli girdi. Rakibimiz maçın başında forveti Kamile Nacickaite ile etkili oldu. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Ayşe Cora’dan geldi. Adana Aski ilk çeyrekte yüksek bir yüzdeyle oynadı. Rakibimiz yüksek tempoda geçen ilk seti 28-19 önde tamamladı.
 
Adana Aski’nin hücumdaki ritmi 2. çeyrekte de devam etti. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Nadezhda Grishaeva’nın faul çizgisinden bulduğu isabetlerle geldi. Ekibimiz 2. çeyrekte Şaziye İvegin Üner-Nadezhda Grishaeva ikilisiyle skor üretti. Rakibimiz ise Amanda Zahui-Kamile Nacickaite ile hücumdaki verimli oyununu devam ettirdi. Adana Aski ilk yarıyı 59-41 üstün tamamladı.
 
İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Cappie Pondexter ile geldi. 3. çeyreğin başında Adana Aski oyundaki kontrolünü devam ettirdi ve tempoyu ayarladı. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz hücumda tempo arttırdı ve arka arkaya bulduğu isabetlerle aradaki sayı farkını eritmeye başladı. Adana Aski 3. çeyreği 76-63 önde tamamladı.
 
Potanın Dişi Kartalları final periyoduna ritimli girdi. Ekibimiz son çeyreğin başında oyunun kontrolünü ele geçirdi ve farkı eriterek geri gelmeyi başardı. Maçın son bölümünde başabaş bir mücadele vardı. Kırılma anlarını daha iyi oynayan taraf Adana Aski oldu. Rakibimiz mücadeleyi 91-82 kazandı. Siyah-beyazlılarımız bu sonuca rağmen gruptan çıktı ve bir üst tura yükseldi. 
 
Ekibimizde; Nadezhda Grishaeva 18 sayı, 7 ribaundla, Şaziye İvegin Üner 16 sayı, 1 asistle, Ayşe Cora ise 15 sayı, 4 ribaund, 2 asistle oynadı.