HABERLER

09.12.2015

BASKETBOL

Pieštanské Cajky:60 Beşiktaş:65

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup A Grubu 5. maçında Pieštanské Cajky ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız maçı 65-60 kazandı.

Diplomat Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde 2 ekipte hücumda üretmekte zorlandı. Siyah-beyazlılarımız ilk çeyrekte Luca Ivankovic-Şaziye İvegin Üner ikilisi üzerinden skor buldu. Dengede geçen ilk çeyrek 11-11 eşitlikle sonuçlandı. 2.çeyrekte de oyun düşük tempoda devam etti. Ekibimiz bu çeyreğin başında Şaziye İvegin Üner ile etkili oldu. Çeyreğin ortalarına gelinirken uzunumuz Luca Ivankovic de devreye girdi ve katkı verdi. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 24-20 önde gitti.
 
Ekibimiz 2. yarıya Ayşe Cora’nın basketiyle başladı. 3. çeyrekte de oyun yarı sahada geçti. Takımımız bu çeyrekte Cappie Pondexter-Nadezhda Grishaeva ikilisiyle oyunu yönlendirdi ve çeyreği 39-35 önde tamamladı. Son çeyreğe iyi giren taraf  siyah-beyazlılarımız oldu. Ekibimiz final periyodunun başında Cappie Pondexter önderliğinde bir seri yakaladı ve öne fırladı. Son çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz sayı farkını 10’a kadar çıkardı. Maçın son bölümünde rakibimiz N. Dudasova’nın arka arkaya bulduğu 3 sayılık isabetlerle geri gelmeyi başardı. Maçın sonunu ve kırılma anlarını iyi oynayan ekibimiz maçı 65-60 kazandı.
 
Siyah-beyazlılarımızda; Cappie Pondexter 24 sayı, 6 ribaund, 5 asistle galibiyetin mimarı oldu. Yardımcı rollerde ise Luca Ivankovic 15 sayı, 5 ribaundla, Şaziye İvegin Üner 10 sayı, 2 ribaund, 2 asistle yer aldı.