HABERLER

15.11.2015

BASKETBOL

Hatay Bş. Bld.:79 Beşiktaş:82

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 5. haftasında Hatay Bş. Bld. ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız maçı 82-79 kazandı.

Antakya Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Cappie Pondexter, Ayşe Cora, Şaziye İvegin Üner, Nadezhda Grishaeva ve Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Ekibimiz maça ritimli girdi ve dış atışlardan arka arkaya isabetler buldu. Çeyreğin başında temposuyla etkili olan takımımız hücumda üretken bir oyun sergiledi. Cappie Pondexter-Şaziye İvegin Üner ikilisiyle oyunu yönlendirdik ve skor ürettik. Çeyreğin sonunda rakibimiz tempoyu ele geçirdi ve oyunu dengeledi. İlk çeyrek 22-22’lik eşitlikle sonuçlandı.
 
2. çeyreğe hücumdaki ritmimizi tekrar bularak başladık yakaladığımız seriyle öne fırladık. Rakibimiz ilk 4 dakika içerisinde sadece 2 sayı bulabildi. Ekibimiz bu çeyrekte de oyunu Cappie Pondexter-Şaziye İvegin Üner ikilisiyle yönetti. Çeyreğin son bölümünde rakibimizde Natalie Anne Stevens devreye girdi ve Hatay Bş. Bld.’yi hücumda taşıdı. Siyah-beyazlılarımız 2. çeyreğin sonunda hücumda durakladı ve skor üretmekte zorlandı. İlk yarı 39-39’luk beraberlikle noktalandı.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Luca Ivankovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. 3. çeyrek itibariyle 2 takım içinde oyun temposu ve atış yüzdeleri düştü. Rakibimiz bu çeyrekte Courtney Paris’i devreye soktu ve onun üzerinden sayılar buldu. Ekibimiz çeyreğin sonunda hücumda hareketlendi ve final periyoduna 55-53 önde girdi.
 
Son çeyrekte kıyasıya bir mücadele vardı. 2 ekipte karşılıklı sayılarla birbine cevap verdi. Çeyreğin başında Cappie Pondexter ekibimizi taşıdı ve üretime devam etti. Final periyodunun sonunda mücadele dozu arttı. Oyunun son bölümünde Ecem Güler’in arkaya arkaya bulduğu 3 sayılık isabetlerle maçı kazanma imkanı yakaladık ama rakibimiz oyunun içinde kaldı. Maç 71-71’lik eşitlikle uzatmaya taşındı.
 
Uzatma dakikalarındaki ilk sayılarımız Ayşe Cora’nın faul çizgisinden bulduğu isabetlerle geldi. Uzatma bölümünün başında kararlı oyunumuzu devam ettirdik ve bir seri yakaladık. Ekibimiz Cappie Pondexter-Şaziye İvegin Üner ikilisiyle oyunu önde götürmeyi başardı. Son bölümde hata yapmayan Potanın Dişi Kartalları maçı 82-79 kazandı.
 
Ekibimizde; Cappie Pondexter 23 sayı, 11 asist, ribaundla, Şaziye İvegin Üner 20 sayı, 4 asist, 2 ribaundla, Luca Ivankovic 12 sayı, 21 ribaundla, Ayşe Cora ise 14 sayı, 3 asist, 3 ribaundla galibiyetin mimarları oldu.