HABERLER

11.11.2015

BASKETBOL

Zenit St. Petersburg:82 Beşiktaş Sompo Japan:58

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Eurocup E Grubu 5. maçında Zenit St. Petersburg ile karşılaştı. Zenit St. Petersburg maçı 82-58 kazandı.

Sibur Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Erik Murphy, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı. Maça hücumda iyi girdik ve ilk sayılarımız Maciej Lampe’nin alçak post’tan sırtı dönük oyunu sonrasında geldi. Çeyreğin başında 2 ekipte tempolu oynayarak erken atış tercihlerinde bulundu. Ekibimizde Maciej Lampe maça muhteşem başladı ve arka arkaya isabetlerle hücumda parladı. Çeyreğin sonunda dengede bir oyun vardı ve karşılıklı isabetler geldi. Beşiktaş Sompo Japan ilk çeyreği 23-22 önde tamamladı.
 
2. çeyreğe ritimli giren ekip Zenit. St. Petersburg oldu. Rakibimizde Janis Timma arka arkaya isabetler buldu ve Zenit St. Petersburg çeyreğin başında 8-0’lık bir seri yaptı. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Maciej Lampe’nin bire birleri sonrasında geldi. Siyah-beyazlılarımız bu çeyrekte Zenit St. Petersburg’un yaptığı değişken savunmaya çözüm bulamadı ve bocaladı. Ekibimiz 2. çeyrek itibariyle hücumda ciddi bir tıkanıklık yaşadı ve bu çeyrekte sadece 6 sayı üretebildi. Rakibimiz çeyreğin sonunda momentumu ve oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Zenit St. Petersburg soyunma odasına 44-29 önde gitti.
 
Ekibimiz 3. çeyreğe basit top kayıpları yaparak başladı ve hücumda etkisiz kaldı. Zenit St. Petersburg’un yardım müdafası siyah-beyazlılarımızı zorlamaya devam etti. Zenit St. Petersburg çeyreğin başında 9-2’lik bir seri yaptı ve oyuna girmemize engel oldu. Rakibimizin ribaund üstünlüğü ve pota altından buluğu kolay sayılar aradaki sayı farkını açtı. Zenit St. Petersburg 3. çeyreği 70-40 üstün tamamladı.
 
Zenit St. Petersburg final periyoduna da tempolu girdi ve hızlı hücumlarla sayılar üretti. 4. çeyrekteki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın ters turnikesi sonrasında geldi. Ekibimizin dağınıklığı bu çeyrekte de devam etti.  Maçın son bölümünde rakibimiz vites küçülttü ve oyunu rolantiye aldı.  Zenit St. Petersburg karşılaşmayı 82-58 kazandı.
 
Siyah-beyazlılarımızda Maciej Lampe 24 sayı, 11 ribaundla, Nate Wolters ise 10 sayı, 7 asist, 5 ribaundla mücadele etti. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı