HABERLER

04.11.2015

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:76 Szolnoki Olaj:67

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Eurocup E Grubu 4. maçında Szolnoki Olaj ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız karşılaşmayı 76-67 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Erik Murphy, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı. 
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Tremmell Darden’ın 3 saylık isabeti sonrasında geldi. Szolnoki Olaj maça alan savunmasıyla girdi ve  ekibimizin hücum temposunu bozmaya çalıştı. Çeyreğin başında Nate Wolters’ın oynadağı ikili oyunlar ve penetreler üzerinden skor ürettik. Çeyreğin sonunda Erik Murphy devreye girdi. İlk çeyreği 22-15 önde tamamladık.
 
Szolnoki Olaj 2. çeyreğe 4-0’lık bir seriyle başladı. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Engin Atsür’ün 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz 2. çeyreğin başında Engin Atsür ile hücumda ritim buldu ve aradaki sayı farkını çift hanelere çıkardı. Bu çeyrek itibariyle siyah-beyazlılarımız hücumda daha tempolu bir oyun sergiledi. Cenk Akyol ve Dj Seeley gard ikilisi oyuna dahil olduktan sonra skora katkı verdi. Ekibimiz 3 sayılık isabet yüzdesiyle oyunu kontrol etti ve aradaki sayı farkını korudu. Beşiktaş Sompo Japan soyunma odasına 48-39’luk üstünlükle gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Erik Murphy’nin faul çizgisinden bulduğu isabetlerle geldi. Engin Atsür bu yarıya da oldukça yüzdeli başladı ve 3. Çeyreğin başında arka arkaya 2 tane 3 sayılık isabet buldu. Siyah-beyazlılarımız bu çeyreğe savunmada daha dikkatli ve istekliydi. Ekibimiz savunmada kapılan toplar sonrasında hızlı hücumlarla vites artırdı. Rakibimiz çeyreğin son bölümünde kolay sayılara izin vermedi. 2 ekibin de çeyreğin sonunda atış yüzdesi düştü ve karşılıklı olarak boş hücumlar geldi. Siyah-beyazlılarımız 3. çeyreği 63-50 önde tamamladı.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın potaya penetresi sonrasında geldi. Ekibimizin hücumdaki tıkanıklığı bu çeyreğin başında da devam etti. Bulduğumuz boş atışları yüksek bir yüzdeyle sokamadık. Nate Wolters oyunun bu bölümünde devreye girdi ve bireysel becerileriyle ekibimizi sürükledi. 4. çeyreğin sonunda tempo bir hayli düştü ve düşük yüzdeler devam etti.  Siyah-beyazlılarımız aradaki sayı farkını korudu ve karşılaşmadan 76-67 galip ayrıldı.
 
Ekibimizde; Nate Wolters 15 sayı, 7 asist, 5 ribaundla, Engin Atsür 13 sayı, 5 asist, 3 ribaundla, Erik Murphy ise 14 sayı, 7 ribaund, 3 asistle galibiyette önemli rol oynadı.
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı