HABERLER

29.10.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:76 Sparta&K Moscow Region:66

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup A grubu ilk maçında Sparta&K Moscow Region ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız maçı 76-66 kazandı.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya daha tempolu giren ekip siyah-beyazlılarımız oldu. İlk çeyreğin başında hücumda etkili bir oyun sergiledik ve öne fırladık. Tecrübeli forvetimiz Şaziye İvegin Üner ekibimizi hücumda taşıyan isim oldu. Çeyreğin sonunda ekibimiz hücumda tıkandı ve skor üretmekte zorlandı. Rakibimiz çeyreğin sonunu daha iyi oynadı ve ilk çeyreği 17-16 önde tamamladı.
 
2. çeyreğin başında yıldız gardımız Cappie Pondexter devreye girdi ve arka arkaya hücumlardan sayılar üretti. Bu çeyrekte daha iyi savunma yapan ekibimiz Sparta&K Moscow Region’i durdurdu. Rakibimiz bu çeyrekte kötü bir yüzdeyle hücum etti. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 35-30 üstünlükle gitti.
 
2. yarıya iki ekipte hücumda tutuk başladı ve skor üretmekte zorlandı. 3. çeyrekteki ilk sayılarımız Nadezhda Grishaeva'dan geldi. 3. çeyreğin ilk bölümünde sadece 6 sayı üretebildik. Çeyreğin son bölümünde uzunumuz Luca Ivankovic devreye girdi ve ekibimizi hücumda sürükleyen isim oldu. Rakibimiz çeyreğin son bölümünnde hücumda daha tempolu oynadı ve dengeyi sağladı. Ekibimiz final periyoduna 48-45 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Ayşe Cora’nın turnike basketiyle geldi. Ekibimiz son çeyrekte ritim buldu ve kontrolü sağladı. Siyah-beyazlılarımız oyunun bu bölümünde Luca Ivankovic-Nadezhda Grishaeva ikilisiyle etkili oldu ve sayılar üretti. Maçın son bölümünde Şaziye İvegin Üner ve Cappie Pondexter da devreye girince siyah-beyazlılarımız daha rahat bir oyun sergiledi. Potanın Dişi Kartalları bu çeyrekte 28 sayı üretti ve maçı 76-66 kazandı.
 
Ekibimizde; Cappie Pondexter, 21 sayı, 4 asist, 3 ribaundla,  Nadezhda Grishaeva 16 sayı, 6 ribaund, 2 asistle, Luca Ivankovic ise 15 sayı, 13 ribaundla galibiyeti getiren isimler oldu.
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı