HABERLER

11.06.2015

FUTBOL

Yeni Teknik Direktörümüz Şenol Güneş için İmza Töreni Yapıldı

Yeni Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Başkanımız Fikret Orman’ın katıldığı törende sözleşme imzaladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yeni Teknik Direktörümüz Şenol Güneş için düzenlenen imza törenine; Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil ve İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak katıldı.
 
Fikret Orman: ‘Şenol Güneş ile çalışacak olmaktan mutluyuz’
 
“Şenol Güneş ile Trabzonspor’da kalecilik yaptığı zamandan beri tanışıyorum. Beşiktaş’ın Avrupa’da kupa kaldırmamak için bir nedeninin olmadığı bir döneme giriyoruz. Stadyum ve kamp tesislerine yatırım yapıyoruz. Mali olarak geçmişle ilgili işleri çözüyoruz. Futbolda özlediğimiz başarıları yakalamak istiyoruz. Şenol Güneş, önemli bir teknik adam. Çok dürüst, namuslu bir spor insanı. Kendisini göreve geldiğimiz ilk günlerde de düşünmüştük. Bugüne nasipmiş. Kendisine çok güveniyoruz. Camiamıza ve taraftarlarımıza hayırlı olsun. Takımla alakalı eksikleri hızla giderip yeni sezona hazır olacağız. Camia olarak hocamızın yanında olacağız. Allah mahçup etmesin. Şenol Güneş ile çalışacak olmaktan mutluyuz.
 
Transferde bir sistemimiz var. Yapılan çalışmaları hocamızla paylaştık. Eksik olan bölgelerde mutabakatımız var. Geniş bir kadroya sahibiz. Kalacaklara, gideceklere ve yeni geleceklere teknik heyetimizle uzlaşarak karar vereceğiz.
 
Camia olarak bir an evvel stadımıza dönmek istiyoruz. 20 Eylül’de stada geçmek istiyoruz. İlk 6 maçımızı deplasmanda oynayabiliriz. Bunun için federasyona başvuracağız. Kombine ve loca satın alan taraftarlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Bu seçenek olmazsa İstanbul Başakşehir takımının sahasında oynayabiliriz.
 
Transfer bütçesinde limitlerimiz var. Mevcut kadroyu korumak üzerine plan yaptık. Mali disipline uyma taraftarıyız. Hiçbir oyuncu satılmaz diye bir şey yok. Yönetim ve teknik heyet oyuncu satma ve alma konusunda oturur konuşur.”
 
Ahmet Nur Çebi: ‘Şenol Güneş’in büyük katkıları olacağına inanıyorum’
 
“Şenol Güneş, camiamıza hayırlı olsun. Hedefimiz şampiyonluk ve kupalar kaldırmak. Şenol hocanın katkı sağlayacağına inanıyorum. Futbolda profesyonel bir yapıya geçmeyi arzu ediyoruz. Bunun için de bir mesafe kaydettik. Zaman içinde gerekli adımlar atılmaya devam edecektir.”
 
Şenol Güneş: ‘Büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım’
 
“Beşiktaş’ın sıkıtıları var ama bunları aşacak gücü de var. Beşiktaş’ı iyi sonuçlara taşımak istiyoruz. Beşiktaş bir yapılanma içinde. Tesisler yapıyor, ekonomisini iyileştirmeye çalışıyor ve bunların yanında şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bütün zorluklara rağmen şu ana kadar iyi işler yapıldı. Geçen sene bana göre Avrupa’da başarılı bir sezon geçirdi. Yetenekli bir kadro var. Daha iyisini yapmak için buradayız. Şampiyonluk yaşamadım. Umarım Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşarım. Heyecanlıyım, aynı heyecanları oyuncularımından da bekliyorum. Bütün Beşiktaşlıların anlayışlı olması lazım. Beşiktaş’ı sürükleyen taraftarıdır. Oyuncular yönetimler değişir ama taraftar hep kalır. Taraftarlarımız hep tribünde olsun istiyoruz. Sorumluluklarımın farkındayım. Önce gözlem yapacağım. Oyuncuların performanslarını artırmak için çabalayacağım. Yönetim bana destek olacak ben de oyunculara destek olacağım. Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynar. Beşiktaş’ın oyun karakterinin hücum futbolu olması gerektiğini düşünüyorum. Demba Ba ve Gökhan Töre’nin takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. Sağ tarafta sayısal eksiklik var. Bazı bölgelerde fazlalık var. Eldeki kalecileri kullanabileceğimizi düşünüyorum.”
 
Konuşmaların sonrasında imza törenine geçildi ve Başkanımız Fikret Orman ile yeni Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, sözleşmeye imza attı.
 
İmza töreni, Başkanımız Fikret Orman’ın üzerinde Güneş yazılı yeni sezon Beşiktaş formasını Şenol Güneş’e hediye etmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu