HABERLER

30.05.2015

FUTBOL

Başkanımız Fikret Orman ve Slaven Bilic’in Basın Toplantısı

Başkanımız Fikret Orman ve Slaven Bilic, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda; İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, Futbol Alt Yapı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay ve Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar da hazır bulundu.
 
Basın toplantısında bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, hüzünlü bir gün yaşadıkları belirtti ve şunları söyledi:
 
“Hepimiz için hüzünlü bir gün. Çok sevdiğimiz beraber çalışmaktan keyif aldığımız Slaven Bilic ve ekibiyle gelecek sene için karşılıklı olarak sözleşme uzatmama kararı aldık. İki sene zor geçti. Statsız oynadık. Takımı motive etmek, üç kulvarda oynamak zordu. Hocamız her konuda yapıcı oldu. Tam bir Beşiktaşlı gibi yönetimle koordineli olarak çalıştı. Şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yaşanan şeyler dirayet gerektiriyordu. Şanssız bir sezon geçirdik. Skorlar istediğimiz gibi olmadı. Başarıyı en çok belki de Slaven Bilic istiyordu. Beşiktaş önemli bir taraftar kazandı. Beşiktaşlı duruşuyla tüm kamuoyu üzerinde önemli bir etki yaratmıştır. Yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle hakkımızı helal ediyoruz.”
 
Slaven Bilic: ‘Harika bir deneyimin sonuna geldik’
 
Başkanımız Fikret Orman’ın ardından bir konuşma yapan ve basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Slaven Bilic şu ifadeleri kullandı:
 
“Bu bir veda günü. Karmaşık duygular içindeyim. Ben ve ekibim üzgünüz. Buradaki harika deneyimin sonuna geldik. Eve dönerken Beşiktaş ailesiyle kurduğumuz harika ilişkiyle eve dönüyoruz. Mutluyuz ve gururluyuz. Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi, Mete Vardar, oyuncular, taraftarlar ve basının çok büyük katkıları oldu. Hedefe ulaşamadığımız için üzgünüz. Ligin beşte dördünde en iyi oynayan takım bizdik. Şampiyon olamadıysak birinci sorumlu benim. Ekibimizle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Buraya gelmek için ilk teklif aldığımda bu işin bir işten daha büyük bir şey olduğunu anlamıştım. Bu duygu günden güne yoğunlaştı. Başkanımıza bana bu kulüpte çalışma fırsatı sunduğu için minnettarım. Hırvatistan’da Beşiktaş’ı takip eden insanlar var. Kalbim daima burada olacak. İki sezon boyunca gurur duyulacak işler yaptık. Beşiktaş için yeni bir sayfa açılıyor. Tüm çalışanlar ellerinden geleni yaptılar. Beşiktaş daima şampiyonluğa oynar. Stadın tamamlanmasıyla şampiyonluklar gelecektir. Modern futbolda hakemlik oldukça zor. Türkiye’de daha da zor. Hakem hatalarının kasıtlı olduğuna inanmıyorum. Evimizde oynayamadığımız için hakemler üzerinde bir baskı oluşturamadık. Şampiyon olamadıysak suçlanması gereken hakemler değil. Vodafone Arena’nın açılmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Stat açıldığında asla takımın başında niye ben yokum demeyeceğim sadece mutluluk duyacağım. Gelecekte de bu duygularım değişmeyecek. Konya’da kırk bin taraftarımız önünde oynadığımız ve kazandığımız Trabzonspor maçı, Bursaspor maçları, Arsenal ve Tottenham maçları çok güzeldi. Her sabah 9’da tesislere gelmek, buradaki emekçilerle sohbet etmek ve kahvaltı etmek çok keyifliydi.”
 
Konuşmaların ardından Başkanımız Fikret Orman, Slaven Bilic ve yardımcılarına Kulübümüze hizmetleri nedeniyle teşekkür etti ve plaket takdim etti.
 
Toplantı, Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin Slaven Bilic ve yardımcılarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu