HABERLER

24.05.2015

GÜNCEL HABERLER

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Derneğimizin Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. 2014 yılı Yönetim Kurulu faaliyetleri, idari ve mali yönden üyelerimizin oy çokluğuyla ibra edildi.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda açılışın ardından Kongre Divan Başkanlık seçimi yapıldı ve Uluç Gürkan başkan seçildi. Başkanlık seçimi sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, 2014 yılında tüm branşlarda elde edilen dereceler ve yapılan idari çalışmalar hakkında Kongre Üyelerimize bilgilendirmede bulundu.
 
Ahmet Nur Çebi’nin Konuşması
 
İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulumuzun mali faaliyetleti hakkında Kongre Üyelerimize özet bilgiler sundu.
 
Vodafone Arena'nın bitmesiyle birlikte kulübün mali yapısının sağlıklı bir hal alacağını belirten Çebi, “Bizim geldiğimiz dönemde borç 430 milyon lira mı, 580 lira mı diye tartışmalar oldu. 430 milyon liranın üstüne eklenmesi gereken avanslar, icraatlardan dolayı karşı karşıya kalınan davalardaki meblağların eklenmesiyle birlikte, denetleme kurulunun kabul ettiği gibi 583 milyon borç tespit edilmiştir. 583 milyon lirayı kucağımızda bulduk. 323 milyon liranın dağılımı, 108 milyon dolar, 22 milyon avro ve 76 liradır. Bunları topladığınızda 323 milyon lira olur. Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur. Geldiğimiz gün kapatabilecek miydik, kapatamayacaktık. Borcu sürdürülebilir hale getirmemiz gerekecekti. Önce sürdürülebilir hale getirdik. Ödenebilir hale getirmek adına proje geliştirdik. Ödenebilir hale getirmek için bir sportif başarı ve ikincisi sporculardan gelir sağlamalısınız. Bir de yönetim kurulu olarak bize nasip olan, hepinizin keyifle maç izleyeceği stat olacak. Borçlanacağız ama doğru borçlanacağız diye karar verdik. Bizim faaliyet dönemimizde 97 milyon lira gelen borç var. Verdiğimiz karara güvenin, doğru yaptık. Beşiktaş'ı 250 milyon değil, 157 milyon lira borçlandırarak stat yapıyoruz. Belki 100 milyon lira daha borçlanacağız. Bize gelen borcu kapatabilmenin tek çaresi budur. Stat bittiğinde yönetim kurulu olarak mali yapıyı bizden sonrakilere sağlıklı bırakacağız” diye konuştu.
 
Denetim Kurulu raporlarını Denetim Kurulu Üyemiz Oğuz Kemal Bulut, Kongre Üyelerimizle paylaştı ve Kulübümüzün 31 Aralık 2014 tarihinde birleştirilmiş borç yükümlülüğünün 881.558.994 TL olduğunu açıkladı.
 
Raporların görüşülmesinden sonra İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulumuz adına eleştirilere cevap verdi ve şunları söyledi:
 
“Uzun zamandır ilk kez böyle enerjik bir kongre görüyorum. Çok ağır eleştiriler aldık. Lütfen üsluba dikkat edilsin. Gençlerin önü bu yönetim kurulunun çalışmaları sonucu açılmıştır. Umarım gençler bir daha eleştirinin yanında proje de getirir. Bize 100 milyon liranın hesabını soracaksınız. 100 milyon lira takıma 150 milyon lira stada harcandı. Bunu abartıp 500 milyon lira demeyin.”
 
Başkanımız Fikret Orman’ın Konuşması
 
Ahmet Nur Çebi'nin ardından kürsüye gelen Başkanımız Fikret Orman, eleştirilere yanıtlar verdi. Orman, şunları söyledi:
 
“Beşiktaş’ı iyi temsil eden fotoğraflar vermeliyiz. Biz göreve geldiğimiz zamanki durumu herkes biliyor. Hareket kabiliyetimiz sınırlıydı. 300’ün üzerinde dava vardı. 140 milyon lira gelirin 80 milyon lirası temlikli. Yaklaşık 50 milyon lira elimizde kalıyor. Bu parayla 1 sene içinde 300 milyon lira ödemek mümkün değildi. Rakiplerimiz bizden üç kat fazla gelire sahip ve yatırımlarını yapmış vaziyetteydi. 277 icra dosyasını kapattık. Sadece loca ve VİP koltukların üç yıllık gelirini sattık. Hem stadı yapmalı hem de taraftarı motive etmeliydik. Futbo takımına yatırım yapmak durumundaydık. İzleme ekibimiz var başında Fikret bey bulunuyor. Raporlar önüme geliyor, ben bizzat izliyorum ve ona göre transfer yapıyoruz. Sorumluluğu kimseye atamayacağımız için transferleri takip ediyoruz. Beşiktaş’ın parasını sokağa atmamak için gayret ediyoruz.
 
Stat elimizden alınacak derken yapmak mı hatalıydı? 140 bin metrekarelik bir alana inşaat yapıyoruz. Vodafone Arena çatısını temmuz başında kaldıracağız. Ondan sonra çim imalatına geçeceğiz. Nasip olursa eylül 15 veya eylül sonu gibi stadı yetiştirmek istiyoruz. Herkes evinde uyurken ben statta oluyorum.
 
580 milyon lira borç 140 milyon lira gelirle ödenmez. Gelirleri artırmalıydık. Stat yapmasak loca geliri mi olacaktı? Adidas ile olan sözleşmeyi 25 milyon dolara çıkardık. Aktif Reklam’a 7 milyon dolar ödedik. Daha sonra o olay yaşandı ve biz yargıya gittik. Haklılığımız yargı kararıyla da ortaya konulmuştur.
 
Şampiyonluğun kaçmasında sorumlu biziz. Hepimiz çok istedik. Rakiplerimizden önce oyunculara ödeme yapıyoruz. Biz o paraları bulmak için çok çalışıyoruz.
 
Beşiktaş’ın geliri 400 milyon lira seviyelerine gelmiştir. Şampiyonlar Ligi’ne gitseydik bu bütçe 550 milyon liraya çıkacaktı.
 
Hakem hataları konusunda benden önceki başkan 'faşist' dedi, peki ne değişti? Bizim tarzımız farklı. Kameraler önünde konuşmuyoruz her şeyi. Süleyman ağabeyi övüyorsunuz, biz de onun gibi yapıyoruz diye bizi eleştiriyorsunuz.
 
Kimse 'transfer yapmayın' demiyor. Herkes takım şampiyon olsun istiyor. Kimseden para istemedik. Herkes bize geldi. Beşiktaş’ın büyüklüğü borçları ödeyebilecek güçte. UEFA’da bir tane dosyamız var mı? Bu eleştirileri hak etmiyoruz.
 
BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne yaz döneminde 3 milyon lira yatırım yapacağız. Çimleri yenileyeceğiz.
 
Akatlar’a 15 bin kişilik bir salon yapacağız. Salon sporları için bir merkez yapacağız. İzinler için başvurduk. 4 milyon lira değerinde bir sosyal tesis yapıyoruz. BJK Koleji için yapılan anlaşmayı 500 bin liradan 2 milyon liraya çıkardık.
 
Kartal Yuvası mağaza sayısını artırdık. Stadın bitmesiyle 100 mağaza hedefine ulaşacağız. Ciroyu 14 milyon liradan, 47.5 milyon liraya çıkardık.
 
Üyelik giriş ücretini 1200 liraya çektik. 6500 yeni kongre üyesi kazandık. Bekleyen 413 üye var. Genel kurulun bir saygınlığı olur. Üsluba dikkat etmek lazım. Böyle devam ederse arzuladığımız kimseleri nasıl yönetici yapacağız?
 
Demirören dönemi transferlerini inceleme şansımız yok. Para kulüpten yasal şekilde çıkmış. Ondan sonrasını araştırmak bizim boyumuzu aşar. Herkes zamanında yanlış transferler yaptı. Biz de yanlış transfer yaptık. Gökhan Süzen’i aldık bir defa oynatamadık. Art niyetle mi yaptık yani?
 
Kadronun istikrarlı olması lazım. Az transfer yaparak borçlanmayı düşürmek istiyoruz. UEFA’ya iki kere gidemedik. UEFA, gelirin giderini yöneteceksin diyor.
 
Tüzüğümüz kongrenin mayıs ayı içinde yapılması gerektiğini söylüyor. Böyle bir döneme denk geldi. Hafta içi mi yapsaydık?
 
Bayan voleybol takımının düşmesinin sorumlusu biziz. Bize yakışmadı. Genel kuruldan özür dilerim.
 
En kısa zamanda önünüze sandığı koyacağız. Güven oylamasına gideceğiz. Aday olmak isteyenler varsa görüşürüz.
 
Yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir tarzımız var ona göre hareket ediyoruz.”
 
"Yönetim Kurulu faaliyetleri idari ve mali yönden ibra edildi"
 
Raporların görüşülmesinden sonra 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemi Yönetim Kurulu’nun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrasının oya sunulmasına geçildi.
 
Yönetim Kurulu’nun 01.01.2014-31.12.2014 dönemi idari faaliyetlerinin oylaması yapıldı ve Yönetim Kurulu idari yönden oy çokluğuyla ibra edildi.
 
Yönetim Kurulu’nun 01.01.2014-31.12.2014 dönemi mali faaliyetlerinin oylaması yapıldı ve Yönetim Kurulu mali yönden de oy çokluğuyla ibra edildi.
 
2015 Mali Yılı Konsolide Bütçesinin okunmasının ardından oylamaya sunuldu. Kongre Üyelerimiz oy çokluğuyla bütçeyi kabul etti.
 
2014 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temenniler ile sona erdi.