HABERLER

Beşiktaş RMK Marine:93 KKTC Turkcell SK:52

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin 3. hafta erteleme maçında KKTC Turkcell SK'yı 93-52 yendi.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Zafer Gültekin, İlhan Tuncay, Deniz Acar, Kaan Dalay ve Bülent Yılmaz beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, mücadeleye Bülent’in 2 sayılık basketiyle başladı. Oyuna kısa sürede ağırlığını koyan takımımız, 2,5 dakikada ürettiği sayılarla skoru 7-0’a getirdi. Pota altında baskılı oynayan takımımız, rakibin sayı üretmesine engel oldu. Hücumda Bülent ve Aytaç ile sayılar üreten ekibimiz, farkı 14 sayıya çıkardı. Siyah-beyazlılarımız, birinci periyodu 27-13 önde tamamladı.
 
Pota altında iyi savunma yapan ekibimiz, rakibinin sayı üretmesini engelledi. Bülent’in pasında iyi pozisyon alan Kaan, skoru 31-14’e getirdi. Deniz, 1 faul atışından yararlanamadı. Pota altında iyi savunma yapan ekibimiz, Deniz ve Kaan ile sayılar üretmeye devam etti. Deniz ile peş peşe sayılar üreten takımımız, skoru 37-17’e getirdi. Siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 3 dakikasına 45-21 önde girdi. Takımımız, ikinci periyodu 27-9, ilk yarıyıa 53-22 önde tamamladı.
 
Takımımız ikinci yarıya; Zafer Gültekin, İlhan Tuncay, Deniz Acar, Kaan Dalay ve Bülent Yılmaz beşiyle başladı.
 
İkinci yarıya hızlı başlayan takımımız, İlhan ve Deniz ile sayılar üretmeye devam etti. Savunmada disiplinli oynayan takımımız, bloklarla rakibinin sayı üretmesini önledi. Pota altında ribaund alan ekibimiz, pozisyonun devamında hücumda ataktan yararlanamadı. Siyah-beyazlılılarımız, üçüncü periyodun bitimine 2,5 dakika kala skoru 67-32’ye getirdi. Kaan ile hızlı atağa çıkan ekibimiz, pozisyondan eli boş döndü. Ekibimiz, üçüncü periyodu 19-17 önde tamamladı.
 
Takımımız, son periyoda Kaan’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Pota altında zaman zaman bloklarda başarılı olamayan ekibimiz, rakibin sayı üretmesini engelleyemedi. Hasan ile pota altında iyi pozisyonlar bulan takımımız, farkı 36 sayıya çıkardı. İlhan ile savunmada disiplinli oynayan ekibimiz, rakibin pozisyondan yararlanmasını önledi. Metin ile peş peşe sayılar üreten takımımız, bitime 1,5 dakika kala skoru 90-47’ye getirdi. Maçın başından sonuna kadar üstün bir performans sergileyen siyah-beyazlılarımız, salondan 93-52 galip ayrıldı.