HABERLER

18.03.2015

FUTBOL

Slaven Bilic: ‘Özgüvenimiz yüksek ve inancımız var’

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Her sene benzer durumlar ortaya çıkar. Bütün sezon bir iki maçlık bir periyoda sıkışır ve orada yaptıklarınız sezon için belirleyici olur. Avrupa ve ligde belirleyici maçlar oynayacağız. Ligde sezonun bitmesine hala on maç var. Her hafta 4 takımdan biri puan kaybı yapabilir. Bursaspor’un ufak da olsa şampiyonluk şansı var. Önemli bir hafta içindeyiz. Gururla karşılıyoruz. Bu seviyede oynamak bizi gururlandırıyor. Rakibe saygımız var. Özgüvenimiz yüksek ve inancımız var.”
 
“Club Brugge’nin kalitesini biliyoruz. Belçika liginin lideri ile karşılaşacağız. Rakibimiz ilk maçta 60 dakika boyunca üzerimize gelemedi.. Bir şans golü bulduktan sonra oyunun kontrolünü ellerine aldılar. Rakibe saygımız var. Yarın zor bir maç olacak. Mütevazi davranmakta fayda var ama şansımız yok değil. Çok büyük şansımız var. İyi bir takımız. Her şeyimizi verirsek üst düzey oynarsak turu geçmek için büyük bir şansımız var.”
 
“Tolga Zengin takımla çalışmalara başladı. Atiba Hutchinson’un bugün takımla çalışmasını bekliyoruz. Serdar Kurtuluş ve Jose Sosa kontrolden geçtiler, iyi yoldalar. Bu oyuncuların oynaması ya da 18’de olması hakkında kararlarımızı yarın vereceğiz.”
 
“Günümüz futbolunda sistemler önemli değil. Oyun dizilişini artık sadece maç başlarken görüyoruz. Ondan sonra oyuncuların yaptıkları önemli oluyor. Forvet oyuncularımızın sakatlıkları nedeniyle uzun zaman çift forvet oynayamadık. Şimdi saha içinde oyun sistemini değiştirebiliyoruz. SAİ Kayserispor maçında çift forvet oynamamızın etkisi vardı ama asıl önemlisi oyuncularım bütün halinde ve tam konsantre şekilde oynadılar. Farkı yaratan bu etken oldu.”
 
“Kolay oynuyorlar. Risk almıyorlar. Uzun toplarla oynarak, topun arkasında yeterli oyuncuyla durarak oynuyorlar. İlk maçta böyle oynayarak skoru aldılar. Onları tebrik etmek gerekiyor. Yarınki maçta böyle oynayacaklarını düşünmüyorum. Taraftarlarımıza büyük görev düşüyor. Bu maçın senaryosu Liverpool maçından farklı olacak.”
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu