HABERLER

16.02.2015

HENTBOL

Tolga Özbahar ve İbrahim Demir Panelde Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı

Beşiktaş Mogaz Takımımızın Kaptanı İbrahim Demir ve başarılı pivotu Tolga Özbahar, Ataşehir 2 Doğa Koleji’nde panele katıldılar.

Ataşehir 2 Doğa Koleji’nde sıcak bir ortamda gerçekleşen panelde oyuncularımız İbrahim Demir ve Tolga Özbahar, öğrencilerin sorularını cevapladı.
 
Ataşehir 2 Doğa Koleji öğrencilerinin panelde Demir ve Özbahar’a yönelttiği sorular ve oyuncularımızın cevapları şunlar;
 
İki kez şampiyon olmak nasıl bir duygu?
 
İbrahim Demir: “İki kez şampiyon olmak nasıl bir duygu bilmiyorum, çünkü ikiden çok daha fazla şampiyon oldum. İlk iki şampiyonluğu soruyorsan, ilk ikisi çok daha keyifliydi muhakkak. Beşiktaş Mogaz olarak üst üste 6 defa şampiyon olduk. Türkiye liginde bir ilk ve bundan gurur duyuyoruz. Bu 6 şampiyonluğun kadrosunda yer almış ve kaptanlığını yapmış biris olarak çok daha mutluyum.”
 
Spor ile ilgili bizlere nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?
İbrahim Demir: “Derslerinize, eğitiminize nasıl vakit ayırıyorsanız spora da vakit ayırmanız gerekiyor. Spor sizleri, daha sağlıklı, daha zeki ve akıllı kılacaktır. Eğitimle birlikte devam edeceksiniz. Ben bunun örneklerinden bir tanesiyim. Spor ve eğitimi bir arada götürdüğünüz zaman ilerleyen dönemlerde sizleri mutlu eden ve gururlandıran bir sürü sebep buluyorsunuz.”
 
Maçlardan önce toteminiz var mı?
Tolga Özbahar: “Totem demeyelim ama maçlardan önce dua etme taraftarıyım. Dua ederek maça çıkmaya çalışıyorum. Her zaman eşimi, çocuğumu ve ailemi aklıma getiriyorum, onlar için mücadele etmek istiyorum. Kendimizden önce onların bizlerle gurur duyması çok önemli.”
 
Hentbol oynamak için özel eğitim alıyor musunuz?
İbrahim Demir: “Hayatımız hentbol için özel eğitim almakla geçiyor. Her gün antrenman yapıyoruz. Bazen günde çift antrenman yapıyoruz. Bunların hepsi bir eğitim ve bizim eğitimimizin bir süresi yok. Hentbolu bırakana kadar devam edecek bir eğitim. Hentbolu bıraktıktan sonra hentbolun değişik kollarında antrenörlük ya da yöneticilik zamanında eğitimlerimiz yine devam edecek.”
 
Hentbolu dışında bir mesleğiniz var mı?
Tolga Özbahar: “Hentbol oynarken de farklı mesleklerde görev alan arkadaşlarımız var. Mesela İbrahim ağabey, beden eğitimi öğretmeni. Takımımızda bankacılar ve değişik meslek gruplarında çalışanlar var. Mesela ben hentbolu bıraktıktan sonra işletmeci kısmına geçmek istiyorum. Cafe ya da restoran işletmek istiyorum. Benim fikrim bu yönde. İbrahim ağabey bıraktıktan sonra bile devam edecektir ama ben A takımdan çok altyapılarda görev almak istiyorum.”