HABERLER

12.02.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:58 İstanbul Üniversitesi BGD:60

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup çeyrek final rövanş maçında İstanbul Üniversitesi BGD’ye 60-58 yenildi ve kupaya veda etti.

Beşiktaş İntegral Arena'da oynanan karşılaşmaya siyah beyazlılarımız; Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Yasemin Dalgalar, Jordan Hooper, Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Ekibimiz karşılaşmaya savunmada oldukça konsantre başladı ve ilk iki dakika geride kalırken İstanbul Üniversitesi'ne basket şansı vermedi. Siyah beyazlıllarımızın ilk sayıları Frida Eldebrink'in orta mesafe şutu sonrasında geldi. İlk çeyreğin ortalarına gelinirken iki takım da hücumda üretken olmakta zorlandı ve oyun dengede devam etti. İki takım da boyalı alanı iyi kapattı ve dış şutlar üzerinden skor üretti. Çeyreğin sonuna üç dakika kala skorda 11-11'lik eşitlik vardı. Periyodun sonuna doğru İstanbul Üniversitesi hücumda daha tempolu bir oyun sergiledi ve yakaladığı seriyle beraber ilk çeyreği 20-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız Tuğba Taşçı'dan geldi. İkinci çeyreğe alan savunması yaparak başladık ama rakibimizin dış şut performansı iyi olunca sayı farkı 11'e kadar çıktı. İkinci çeyreğin ortalarına gelinirken hücumda organize olmakta zorlandık ve düşük bir yüzdeyle oynadık. Çeyreğin bitimine dört dakika kala İstanbul Üniversitesi'nin 28-19'luk üstünlüğü vardı. Periyodun son bölümünde rakibimizin temposuna ayak uyduramadık. Bu bölümde İstanbul Üniversitesi özellikle Shenise Johnson'la üstünlük kurdu ve ilk yarıyı 37-26 önde kapadı. 
 
Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Jordan Hooper, Ziomara Morrison ve Petra Kulichova ilk beşiyle girdi. İlk iki dakika geride kalırken İstanbul Üniversite hücum ribauntlarında etkili oldu ve ikinci şans sayıları yakaladı. İkinci yarıdaki ilk basketimiz Ziomara Morrison'ın sol dipten bulduğu orta mesafe şut sonrasında geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken İstanbul Üniversitesi oyundaki üstünlüğünü koruyordu. Rakibimizin boyalı alanı çok iyi kapaması hücumda etkisiz kalmamıza yol açtı. Çeyreğin bitimine iki dakika kala İstanbul Üniversitesi 44-34 öndeydi. Çeyreğin sonunda Petra Kulichova'yı pota altında iyi kullandık ve farkı 7 sayıya kadar düşürdük. Final periyoduna İstanbul Üniversitesi 47-40 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Tuğba Taşçı'nın üç sayılık isabetiyle geldi.  Bu periyoda hücumda  oldukça iyi ve tempolu giren ekibimiz Yasemin Dalgalar'ın bulduğu üç sayılık isabet sonrasında farkı 1 sayıya kadar düşürdü.(47-46) Final periyodunda vites arttırarak giren siyah beyazlılarımız savunmada da sertleşti. Dördüncü çeyreğin ortalarına gelinirken başa baş ve dengede bir oyun vardı.  Bitime 4 dakika kala pota altında rakibimizin uzunu Courtney Paris'i durduramayınca İstanbul Üniversitesi yakaladığı seriyle skoru 58-51'e getirdi. Oyunun son bölümünde iki takımda hücumda skor üretmekte zorlandı. Bitime bir dakika kala Frida Eldebrink'in üç sayılık basketiyle skoru 58-58'e taşımayı başardık ama  yakaladığımız kritik şutları sokamayınca İstanbul Üniversitesi maçtan 60-58 galip ayrıldı. Siyah beyazlıllarımızda Petra Kulichova'nın 12 sayı, ribauntluk ve Jordan Hooper'ın 13 sayı, 5 ribauntluk performansları maçı kazanmaya yeterli olmadı.
 
Ekibimiz bu sonuçla EuroCup'a veda etti.
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı