HABERLER

05.02.2015

BASKETBOL

İstanbul Üniversitesi BGD:72 Beşiktaş:68

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup çeyrek final ilk maçında İstanbul Üniversitesi BGD’ye 72-68 yenildi.

Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrink, Esra Atacan, Yasemin Dalgalar, Jordan Hooper ve Ziomara Morrison ilk beşiyle başladı.
 
Siyah beyazlılarımızın ilk basketi Jordan Hooper'ın elinden geldi. İlk dakikalarda iki takım da hücumda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. İlk dört dakika geride kalırken başa baş bir oyun vardı ve İstanbul Üniversitesi'nin 8-7'lik üstünlüğü vardı. İlk çeyreğin ortalarına gelinirken tempo artıran İstanbul Üniversitesi oyunda dengeyi bozdu ve öne fırlamayı başardı. Rakibimiz ilk çeyreğin son iki dakikasına 25-17'lik üstünlükle girdi ama son dakika içerisinde 5-0'lık bir seri yakalayan ekibimiz durumu 25-22'ye getirdi ve ilk çeyrek böyle sonuçlandı.
 
İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız Tuğba Taşçı'yla geldi. Bu çeyreğe oldukça iyi giren ekibimiz savunmada kaptığı toplar sonrasında etkili oldu ve Frida Eldebrink'in sayılarıyla öne geçmeyi başardı(30-28). İkinci çeyreğin ilk dört dakikası geride kalırken oyunda eşitlik vardı. Çeyreğin sonlarına doğru yaklaşırken iki takım da oyunu pota altına yıktı ve hücumdaki üretkenliği o bölgeden sağladı. Karşılıklı basketlerle geçilen bu bölüm sonrasında oyundaki denge bozulmadı ve ilk yarı İstanbul Üniversitesi'nin 42-41'lik üstünlüğüyle son buldu. İlk yarıda Frida Eldebrink'in 12 sayısına, Jordan Hooper 10 sayıyla destek verdi. 
 
Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Esra Atacan, Yasemin Dalgalar, Jordan Hooper ve Petra Kulichova ilk beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğe iyi giren ekip İstanbul Üniversitesi oldu. Hücumda basit top kayıpları yapan ekibimiz ilk üç dakika geçilirken sayı üretmekte zorlandı. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Ziomara Morrison'ın faul çizgisinden bulduğu isabetlerle geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken İstanbul Üniversitesi'nin 51-42'lik üstünlüğü mevcuttu.  Ekibimiz rakibinin yakaladığı ivmeyi bozmak için alan savunmasına döndü ve rakibin ritmini bozdu. 6-0'lık bir seri yakalayan siyah beyazlılarımız skoru 51-48'e getirmeyi başardı. Çeyreğin sonuna yaklaşırken iki ekip de hücumda tıkandı. Son topta yakaladığı boş şutu iyi değerlendiren İstanbul Üniversitesi skoru 57-50'ye getirdi ve üçüncü çeyrek bu şekilde sonuçlandı.
 
Final periyodundaki ilk basketimiz Frida Eldebrink'ten geldi.  Bu çeyreğe de alan savunmasıyla başlayan ekibimiz rakibini durdurmakta zorlandı. İlk üç dakika geçilirken İstanbul Üniversitesi'nin 64-57'lik üstünlüğü vardı. Siyah beyazlılarımızda hücumda Frida Eldeberink dışında katkı veren bir isim olmayınca İstanbul Üniversitesi farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Dördüncü çeyreğin ortalarına gelinirken iki takım da daha sert savunma yaparak birbirlerini potadan uzak tutmayı başardı. Oyunun son bölümünde iki ekip de birbirine kolay basket şansı tanımadı. Son üç dakikaya girilirken rakibimiz İstanbul Üniversitesi 70-60'lık skorla öndeydi.  Son dakikalarda hücumda oynadığımız bire birler etkili oldu ve hücumda yakaladığımız iyi yüzde sonrasında sayı farkı 4'e kadar indi. Oyunun son topunda İstanbul Üniversitesi sayı şansı bulamayınca mücadele 72-68 sonuçlandı.

Ekibimizde Frida Eldebrink 22 sayı, 5 ribaunt, 2 asistle harika bir maç çıkartırken, Jordan Hooper'da 15 sayı, 6 ribauntla mücadele etti.

Karşılaşmanın rövanşı 12 Şubat Perşembe günü saat 19:30'da Beşiktaş İntegral Arena'da oynanacak.