HABERLER

22.01.2015

BASKETBOL

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup'da Çeyrek Finale Yükseldi

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup 8'li final ikinci maçında PEAC-Pecs'i 72-50 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper, Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Hava atışı sonrasında ilk sayılarımız Hooper’la hızlı hücumdan geldi. Maça savunmada oldukça istekli başlayan ekibimiz ilk üç dakika geçilirken sadece 3 sayıya izin verdi. İlk periyodun ortalarına gelinirken Jordan Hooper’ın hücumdaki etkili oyunu ve attığı 6 sayı ekibimizi taşıdı. İlk çeyreğin sonuna yaklaşılırken hücumda Hooper dışında katkı veren ikinci bir isim çıkmadı ve rakip takım oyunda dengeyi sağladı. Kullandığımız son topta isabet bulamayınca ilk çeyrek 14-13 üstünlüğümüzle sonlandı.
 
İkinci çeyreğe Ziomara Morrison’ın pota altından bulduğu basketle başladık. İlk üç dakika geride kalırken ekibimizin 18-15 üstünlüğü mevcuttu. İlk yarının ortasına gelinirken hücumda Tuğba Taşçı devreye girdi ama çeyreğin bitimine 4 dakika kala savunmada aksamaya başladık ve rakibimiz 24-22 öne geçmeyi başardı. İlk yarının son dakikalarına girilirken savunma ribaundlarında sorun yaşadık ama devreyi 29-26 önde kapamayı başardık.  
 
İkinci yarıya ekibimiz; Frida Eldebrink, Esra Erden Atacan, Gülşah Akkaya, Ziomara Morrison ve Jordan Hooper beşiyle başladı.
 
Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Jordan Hooper’n üçlüğüyle geldi. Üçüncü çeyreğe oldukça iyi giren ekibimiz üç dakika geride kalırken 36-32 öndeydi. Üçüncü çeyreğin ortalarına gelinirken Jordan Hooper maça oldukça ısınmıştı ve bu çeyrekte bulduğu 8 sayı ekibimizi taşıdı. Bu dakikadan sonra hücumda devreye Esra Erden Atacan girdi ve bulduğu iki üç sayılık isabetle farkı açtık. Üçüncü çeyreğin bitimine 2 dakika kala 48-39 üstünlüğümüz vardı. Çeyreğin sonunda bulduğumuz boş atışı değerlendiren Jordan Hooper farkı 11 sayıya kadar çıkardı ve çeyrek 51-40 üstünlüğümüzle tamamlandı.
 
Final periyoduna alan savunmasıyla başladık ve savunmadaki bu değişikliğimizi iyi değerlendiren rakibimiz kolay sayılar buldu ama Jordan Hooper’ın hücumdaki etkili oyunu farkın kapanmasına izin vermedi. Maçın bitimine 7 dakika kala Hooper 22 sayıya ulaşmıştı ve maçı domine ediyordu. Maçın bitimine 5 dakika kala hücumda oldukça rahat oynamaya başlayan siyah-beyazlılarımız sayı farkını 16’ya kadar çıkardı. Son çeyrekte hücumda ritim arttıran ve oldukça iyi bir atış yüzdesi yakalayan dişi kartallara karşılık veremeyen rakibimiz gardını iyice düşürdü. Maçın bitimine 2 dakika kala sayı farkı 20’ye kadar ulaştı. Özellikle maçın son bölümünü çok iyi oynayan ekibimiz maçtan 72-50’lik üstünlükle ayrıldı. Bu sonuçla tur atlayan siyah-beyazlılarımız adını EuroCup Çeyrek Finali’ne yazdımayı başardı.
 
Kadın Basketbol Takımımızın EuroCup çeyrek finalindeki rakibi İstanbul Üniversitesi oldu.