HABERLER

20.01.2015

FUTBOL

Alexander Milosevic: 'Bu takım şampiyon karakterli oyuncularla dolu'

İsveçli savunma oyuncumuz Alexander Milosevic, Antalya kampında düzenlendiği basın toplantısı ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Beşiktaş'tan teklif alınca menajerime hemen gitmek istediğimi söyledim'
Antalya kampını değerlendirerek ve Futbol Takımımız'a transfer hikayesini anlatarak söze başlayan İsveçli oyuncumuz, "Şu anda her şey gayet iyi gidiyor. Her şeyin mükemmel olduğunu söyleyebilirim. Hava, otel, ve takım... Genel olarak her şey güzel. Menajerimden böyle bir teklif geldiğinde hemen Beşiktaş'a gitmek istediğimi söyledim. Daha önce İsveç'te yaşayan Türk arkadaşlarımdan bilgi almıştım. Buraya gelirken diğer kulüplerin verdiği teklifleri duymadan menajerime Beşiktaş'a gitmek istediğimi söylemiştim. Kulübün ve taraftaraların verdiği hissiyat diğer bütün takımların çok üzerindeydi. Şu an Beşiktaş'tayım ve çok mutluyum. Daha transfer sonuçlanmadan sosyal medyada bana verdikleri destek kendimi evimde hissetmemi sağladı. Taraftarın bu ilgisi benim buraya gelememde belirleyici oldu. Karar vermek çok kolay oldu" dedi.

'Elimden gelenin en iyisini yapacağım'
Spor Toto Süper Lig hakkında da görüş bildiren Alexander Milosevic, "Buraya gelmeden önce Mersin İdman Yurdu'nda oynayan arkadaşım Abdul Khalili ile konuştum. Bana ligin teknik oyunculardan kurulu ama çok fiziksel olduğunu söyledi. Takımda oynamak için elimden gelenin en iyisini yaparak, çok çalışarak kendime yer bulmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

'İyiyseniz yaşın bir önemi yok'
Genç oyunculardan kurulu bir takımımız olduğu hatırlatılan ve bunun defans hattımızı olumsuz etkileyip etkilemeyeceği sorulan Milosevic şu şekilde cevap verdi:
"Bu konuda yaşın bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Eğer iyiyseniz yaşınız kaç olursa olsun oynarsınız. Beşiktaş'ta son zamanlardaki performansı ile bize bunu gösterdi. Genç oyunculara sahip bir kadromuz olmasına rağmen çok iyi performans gösteriyoruz. Bu durumun performansı etkileyeceğini düşünmüyorum."

'Burası şampiyon karakterli oyuncularla dolu'
Alexander Milosevic takımımızın hedefe ulaşmak için çok çalıştığını söyleyerek, "Futbolu taraftarlardan gelen baskıyı ve hırsı sevdiğim için oynuyorum. Futbolu sevmemdeki en önemli etkenlerden biri bu. Antrenörlerim benden nasıl oynamamı isterse öyle oynarım. Eğer antrenörüm belli bir şekilde, belli bir yerde oynamamı isterse o konuda da elimden geleni yaparım. BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek arkadaşlarımla tanıştığım andan itibaren bu takımın şampiyon oyuncularla dolu olduğunu ve şampiyonluk için oynadığını anında hissettim. Çalışmaya başlayınca ayrıca şunu da gördüm; herkesin bu kadar kaliteli olmasına karşın oldukça mütevazı olduğunu. Böyle çalışmaya devam edersek şampiyonluk şansımız çok yüksek. Burası şampiyon karakterli oyuncularla dolu bir takım. Hepimiz çok çalışıyoruz. Kaleciler, savunma oyuncularımız, orta saha oyuncularımı ve forvet oyuncularımız. Herkesin ne kadar sıkı çalıştığını siz de görebilirsiniz. Ancak takımın sadece belirli bir oyuncusu o ya da bu kötü diyemezsiniz. Bir takım berber mücadele eder. Kazanır ya da kaybeder" şeklinde konuştu.

'Sahada bir taraftar gibi oynamaya çalışıyorum'
Eski kulübünde taraftarlarla beraber tezaürat yaptığı hatırlatılan Milosevic, "İzin verilirse burada da yaparım. Zaten oynadığım bütün takımlarda sahada oynayan bir taraftar gibi oynamaya çalışıyorum.  Sahada elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Fırsatım olursa ve bana izin verilirse neden olmasın" ifadelerini kullandı.