HABERLER

26.12.2014

FUTBOL AKADEMİ

Süleyman Oktay, Futbol Altyapı Antrenörlerimizle Buluştu

Özkaynak Düzeni'nden A Takım’a yükselen ilk futbolcumuz Süleyman Oktay, ‘Ustalara Saygı’ isimli seminerde Futbol Altyapı antrenörlerimizle bir araya geldi.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar'ın yanı sıra tüm altyapı antrenörlerimizin katıldığı seminer yaklaşık 1,5 saat sürdü.
 
Altyapıdan A Takım’a yükseldiğinde büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Oktay, "Yapılan organizasyonu çok beğendim. Bizlerin hatırlanması açısından bu kulüpte emeği geçmiş insanlar açısından ve onların tecrübelerinden faydalanılması açısından çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu organizasyonu düzenleyen BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörü Emrah Bayraktar, BJK Futbol Özkaynak Düzeni Genel Menajeri İsmail Haluk Özgerçek ve tüm özkaynak düzeni antrenörlerimize teşekkür ederim. Bu organizasyonların devamının geleceğini düşünüyorum. Bilgi içerikli bu organizasyonların altyapıda yer alan sporculara çok yararlı olacağını düşünüyorum. Altyapıdan A Takım’a çıkıp uzun seneler sonra oynamak çok zor iş ve ilk bana nasip oldu. Altyapıdan bir oyuncunun A Takım’da oynaması bir camia için çok önemli birşey. Çünkü altyapıdan maliyetsiz bir sürü yetenekli oyuncular geldi. Kulüpler için bunu başarabilmek çok önemlidir.
 
Bizim zamanımızda da A Takım’da oynamak zordu. Çünkü bizden önce 15 sene Sanlı abi, Yusuf abiden sonra tam anlamıyla arada oynayan arkadaşlarımız oldu ama tam anlamıyla kendini kabul ettirip oynayan olmadı. 15 sene sonra çok zor bir iş yapıldı. Genç arkadaşlarıma diyorum ki çok çalışın bu futbol topuyla yatıp kalkın, futbolcu olmayıda çok isteyin. Benim genç oyunculara tavsiyem budur.
 
Altyapı kökenli olduğumuz için altyapılar kulüplerin kaynağıdır. Bu kaynaklar iyi değerlendirilirse kulüpler her zaman borç hanelerini aşağı düşürürler, karlı duruma geçerler ve dolayısıyla bu başarıya da yansır. Süleyman Seba Başkanımızın döneminde olduğu gibi bir sürü futbolcu altyapıdan geldiği için maliyetler düştü, finansal problemler ortadan kalktı. Tabi ki Süleyman Başkanımız da bu finansmanı iyi yönetti ve başarılarda geldi. Çok paralar harcayarak takımı şampiyon yapabilirsin ama istikrar olmaz. Ama genç futbolcularla, altyapıdan gelenlerle karma bir takım kurulursa uzun zamana dayalı başarılar elde edilir" diye konuştu.
 
Seminer sonrasında Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, Süleyman Oktay’a teşekkür etti ve günün anısına plaket takdim etti.