HABERLER

24.12.2014

FUTBOL

Beşiktaş:1 Adana Demirspor:2

Beşiktaşımız, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu üçüncü maçında Adana Demirspor’a 2-1 yenildi.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu konuk ekibin oyuncuları yaptı. Takımımız henüz oyunun başında Gökhan Töre ile bir gol pozisyonundan yararlanamadı. 4. dakikada Oğuzhan Özyakup, rakip yarı alanın ortasından serbest vuruşu kullandı. Oğuzhan’ın ceza sahasına ortaladığı topa kale sahasında Ersan yükseldi. Ersan’ın kafa vuruşunda top dışarı gitti. İlk 10 dakika iki ekibin de tempolu oyunuyla geçti. Adana Demirspor, Timur’un ayağından bulduğu golle öne geçti. 14. dakikada gelişen atakta Adana Demirsporlu oyuncular kısa paslarla ceza sahamıza yaklaştı. Oğuzhan’ın pasında topla buluşan Timur topu ağlarımıza gönderdi(0-1). Rakibine hemen karşılık vermek isteyen ekibimiz oyunu rakip yarı alana yıktı ama baskıdan sonuç çıkmadı ve ilk otuz dakika rakibin üstünlüğüyle geçildi. Savunmaya çekilen konuk ekip, oyuncularımızdan çaldığı toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalıştı. 39. dakikada Olcay Şahan ceza sahası dışı sol çaprazdan sert ve düzgün vurdu, top kaleciden döndü. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran siyah-beyazlılarımız, ceza sahasına girmekte zorlanınca ilk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi(0-1). Bu arada karşılaşmanın 21. dakikasında A. Demirsporlu Hakan'ın Veli Kavlak'a yaptığı faul sonrası hakem kırmızı kartını çıkardı. Futbolcularımızın itiraz etmesi sonucu hakem kararını değiştirerek Hakan Söyler'e sarı kart gösterdi.
 
İkinci yarının başlama vuruşunu oyuncularımız yaptı. Düşük tempoda başlayan ikinci yarının ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Konuk ekip kornerden Abdülkerim ile farkı ikiye çıkaran golü buldu. 59. dakikada kullanılan köşe vuruşunda kale sahamızda topa yükselen Abdülkerim, kalecimiz Cenk’in önünden kafa vuruşunu yaparak topu kalemize gönderdi(0-2). Topla daha fazla oynayan siyah-beyazlılarımız, oyunun kontrolünü elinde bulundurmayı sürdürdü. Beşiktaşımız, farkı 1’e indiren golü Gökhan Töre ile buldu. 70. dakikada gelişen atağımızda Gökhan, Oğuzhan ile verkaç yaptıktan sonra ceza sahasına hareketlendi. Oğuzhan akıl dolu bir ortayla topu Gökhan ile buluşturdu. Gökhan gelişine bir vuruşla topu filelere gönderdi(1-2). Golden sonra baskısını arttıran ekibimiz, rakibini yarı alanına hapsetti. Karşılaşmanın son bölümü tempolu oyuna sahne oldu. Takımımız beraberlik sayısı için hücuma ağırlık verince konuk ekip yarı alanımızda boşluklar buldu. Ekibimizin baskılı oyunu eşitlik sayısını getirmedi ve Adana Demirspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Stat: Yusuf Ziya Öniş
 
Hakemler: Suat Arslanboğa, Muhittin Gürses, Gökhan Memişoğlu, Deniz Gültekin(4. Hakem)
 
Beşiktaş: Cenk, Serdar, Atınç, Ersan, İsmail(Dk.78 Furkan), Veli, Atiba(Dk.58 Sosa), Gökhan, Kerim, Oğuzhan Özyakup, Olcay(Dk.58 Uğur)
 
Yedekler: Emre Metin, Tugay, Ümit, Uğur, Furkan, Pedro, Sosa
 
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
Adana Demirspor: Emre Selen, Fazlı, Abdülkerim(Dk.88 Yiğitcan), Ferhat, Hakan, Alaattin(Dk.74 Tayfur), Umut(Dk.71Attamah), Özgürcan, Cumali, Timur, Oğuzhan Aynaoğlu
 
Yedekler: Burak, Attamah, Yiğitcan, Hurşut, Tayfur, Mesut, Mulenga
 
Teknik Direktör: Ünal Karaman
 
Goller: Timur (Dk.14), Abdülkerim (Dk.59), Gökhan Töre (Dk.70)
 
Sarı Kartlar: Hakan (Dk.22), Abdülkerim (Dk.28), Ferhat (Dk.79)
 
1. DEVRE
 
4. dakikada Oğuzhan Özyakup, rakip yarı alanın ortasından serbest vuruşu kullandı. Oğuzhan’ın ceza sahasına ortaladığı topa kale sahasında Ersan yükseldi. Ersan’ın kafa vuruşunda top dışarı gitti.
 
14. dakikada gelişen atakta Adana Demirsporlu oyuncular kısa paslarla ceza sahamıza yaklaştı. Oğuzhan’ın pasında topla buluşan Timur topu ağlarımıza gönderdi(0-1).
 
39. dakikada Olcay Şahan ceza sahası dışı sol çaprazdan sert ve düzgün vurdu, top kaleciden döndü.
 
2. DEVRE
 
59. dakikada kullanılan köşe vuruşunda kale sahamızda topa yükselen Abdülkerim, kalecimiz Cenk’in önünden kafa vuruşunu yaparak topu kalemize gönderdi(0-2).
 
70. dakikada gelişen atağımızda Gökhan, Oğuzhan ile verkaç yaptıktan sonra ceza sahasına hareketlendi. Oğuzhan akıl dolu bir ortayla topu Gökhan ile buluşturdu. Gökhan gelişine bir vuruşla topu filelere gönderdi(1-2).
Haber: Selçuk Genç
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu