HABERLER

25.11.2014

FUTBOL

Eren Şafak: ‘Asteras Tripolis evinde tehlikeli bir ekip’

Futbol Takımımızın yardımcı antrenörü Eren Şafak, BJK TV’ye değerlendirmelerde bulundu.

BJK TV’de yayınlanan Ajans Beşiktaş programında Tuna Akdemir’in sorularını yanıtlayan Şafak, geride kalan Kasımpaşa ve önümüzdeki Asteras Tripolis maçı ile üç kulvarda çıkacağımız önemli mücadeleler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
Yardımcı antrenörümüz Eren Şafak’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
“Bütün oyuncularımıza kıymet veriyoruz. Onlara bir şeyler katmak için uğraşıyoruz. Analizlerde oyuncularımıza iyi ve kötü yönlerini anlatıyoruz. Necip Uysal, Kayseri Erciyesspor maçında bir hata yapmıştı. Biz ona güvendiğimiz için hocamız Fenerbahçe maçında ona yeniden forma verdi. Necip Uysal, antrenman performansı ve özel hayatıyla iyi bir profesyonel, camia tarafından sevilen bir oyuncu. Kasımpaşa maçına hazırlanırken ona özgüven vermiştik. Performansının kendisi de farkında.”
 
“Kasımpaşa’nın önceki maçlarını canlı izledim. Eksiklerini ya da artılarını gözlemledik. Defansta oynayan iki oyuncularının cezalı olması ve başka eksikleri bulunması verileri eşliğinde teknik heyet olarak analizler yaptık ve buna göre bir oyun planı belirledik.”
 
‘Asteras Tripolis, tehlikeli bir takım’
 
“Asteras Tripolis’in Tottenham ile evinde oynadığı maçı izleme fırsatı buldum. Medyadan antrenmanlarını takip ediyorum. Önemli bir iki oyuncusu bizim maçta galiba oynayamayacaklar. Bu durum bizim için avantaj olabilir. Asteras, bu sezon kendi evinde sadece Tottenham’a yenildi. O maçta çok iyi oynadı, birçok fırsattan yararlanamadı. Eski ve küçük bir statları var. Seyircileri o kadar da ateşli değil. Saha zemini orta düzeyde diyebilirim. Hücuma hızlı çıkan tehlikeli bir takım. Bu konuda önlem alıyoruz. Kafamızda bir şablon belirledik,oyuncuların da planı iyi uygulayacaklarına inanıyorum. Oyun gidişatına göre çeşitli planlarımız var.”
 
‘Zorlu periyodun takımı nasıl etkileyeceğini merak ediyorum’
 
“Devre arasına kadar 12 maç oynayacağız. Türkiye Kupası devreye girecek. Bu periyodun bizi nasıl etkileyeceğini merak ediyorum. Türkiye Kupası’nda gurptan çıkma şansımız yüksek. Grupta bir İstanbul takımının olması bizim için bu yoğun dönemde bir avantaj. Adana Demirspor, çıkış içinde olan Süper Lig oyuncuları bulunduran bir takım. Çaykur Rizespor bir düşüş içinde ama artık kolay bir maç yok. İlk maça iyi başlamak ve öyle devam etmek çok önemli.”
 
‘Bu zor dönemde taraftarlarımıza ihtiyacımız var’
 
“Kasımpaşa maçında ev sahibi havasını hissettik. Teknik Direktörümüz Slaven Bilic de bu konuyla ilgili heyecanını basın mensuplarına iletti. Taraftarlarımıza bu zor dönemde ihtiyacımız var. Bu takım onlarla daha güçleniyor. Taraftarımızla bütünleştiğimizde daha iyi bir Beşiktaş göreceğimize inanıyorum.”