HABERLER

08.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:1 Galatasaray:0 (U-14)

U-14 Akademi Takımımız, Akademi Ligi'nin 8.haftasında Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Alibeyköy Stadı'nda oynanan mücadeleye takımımız, Erkan Çınar, Kerem Kalafat, Rıdvan Yılmaz, Berkan Deliç, Emirhan Sırkıntı, Ahmet Emin Aksakal, İlkay İşler, Adem Bekir Ataş, Arafat Akgün, Batuhan Özma ve Oğuzhan Akgün ilk onbiriyle başladı.
 
Maça siyah-beyazlılarımız başladı. Karşılaşmanın başında Oğuzhan ile hücum yapan takımımız, pozisyonu değerlendiremedi. Rıdvan'ın savunmadan pasını Oğuzhan'a verdi. Oğuzhan'ın pasında İlkay, uygun pozisyonda rakip savunmaya takıldı. Karşılıklı pozisyonlarla geçen mücadelede iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı. Orta alanda gelişen atakta İlkay, ceza sahasının dışından attığı golle takımımızı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra ataklarını sıklaştıran takımımız pozisyonlardan faydalanamadı. Sol kanattan gelişen atakta Ahmet Emin'in şutu auta çıktı. Baskılı bir oyun sergiyelen siyah-beyazlılarımız, ilk yarıyı İlkay'ın golüyle 1-0 önde tamamladı.
 
İkinci yarıya hızlı başlayan ekibimiz, sağ kanattan İlkay ile bulduğu pozisyonda rakip savunmayı geçemedi. Orta saha mücadeleysiyle geçen ikinci yarıda iki takım da birbibirine üstünlük sağlamakta zorlandı.Batuhan ve Ahmet Emin ile disiplinli bir oyun sergileyen ekibimiz, rakibin atak yapmasına engel oldu. Orta alandan gelen uzun topta 1’e 1 kalan Oğuzhan, topa yetişemedi. Rakibin çift vuruşunda kalemizde etkili bir oyun sergileyen Erkan, pozisyonda gole izin vermedi. Çekişmeli geçen mücadelede siyah-beyazlılarımız, baskılı oyunuyla rakibine gol izni vermedi ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.
 
Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar ve BJK Futbol Özkaynak Düzeni İdari Menajerimiz Haluk Özgerçek, karşılaşmayı tribünden takip etti.