HABERLER

07.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

U-12 Futbol Takımımız, Uluslararası Turnuvada Namağlup Şampiyon Oldu

U-12 Futbol Takımımız, Uluslararası Evima Football Turkish Holidays Oriental Pearl Cup’ta namağlup şampiyon oldu.

31 Ekim – 5 Kasım tarihlerinde Alanya’da düzenlenen Evima Football Turkish Holidays Oriental Pearl Cup’ta siyah-beyazlılarımız, 6 karşılaşmada attığı 21 gole karşılık kalesinde müsabakaların normal süreleri içerisinde gol görmedi ve turnuvayı namağlup tamamladı.
 
Grubunda Bunyodkor (Özbekistan), Khamovniki (Rusya) ve Vatan Bakü (Azerbaycan) takımlarıyla karşılaşan ekibimiz, topladığı 9 puanla yarı finale yükselme başarısı gösterdi.
 
Yarı finalde Abazya temsilcisi FC Gagra ile karşılaşan takımımız, rakibini 1-0 mağlup etti ve finalde Lokomotiv takımıyla karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 biten maçta siyah-beyazlılarımız, penaltılarda rakibini 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.  Takımımız, kalesinde sadece penaltı atışları sırasında 2 gol gördü, normal sürelerde hiç gol yemedi.
 
Takımımızın turnuvada aldığı sonuçlar şöyle;
 
Gruplar
 
Bunyodkor - Beşiktaş: 0-6
Beşiktaş – Khamovnıkı: 9-0
Beşiktaş - Vatan Bakü: 5-0
  
Yarı Final
 
Beşiktaş – FC Gagra: 1-0
  
Final
 
Beşiktaş – Lokomotiv: 0-0 (Pen:3-2)
 
U-12 Takımımızın sorumluları Gökalp Şahin ve Semih Sezerli internet sitemize yaptığı açıklamada, şunları söylediler:
 
‘’Katıldığımız turnuvada Beşiktaş Futbol Özkaynak Düzeni ahlaki ve etik değerlerine uyarak oyuncularımızın centilmence bir turnuva geçirmesini amaçladık. Böyle turnuvaların çocuklarımızın eğitimine büyük bir katkı sağladığı ve geliştirici bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Oynadığımız müsabakalarda penaltılar haricinde kalemizde gol görmedik. Oynadığımız futbolla turnuvayı izleyenlerin beğenisini kazandığımızı düşünüyoruz. Katıldığımız 3. uluslararası turnuvada Beşiktaş Futbol Özkaynak Düzenimizi en iyi şekilde temsil edip 3. kupamızı kazandık.’’