HABERLER

04.11.2014

GÜNCEL HABERLER

Metin Albayrak’tan Açıklamalar

İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Yönetim Kurulumuzun gerçekleştirdiği olağan toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan Albayrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak şunları söyledi:
 
“Yönetim Kurulu olağan toplantımızda derbi ve genel gündemi görüştük. Fenerbahçe derbisini kaybettik, çok üzgünüz. Hayat devam ediyor, Partizan maçına hazırlanıyoruz. Üst üste yenilgiler almayı beklemiyorduk. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz bu zor günlerin üstesinden gelecek kapasiteye sahip. Partizan maçıyla birlikte yeniden çıkışa geçeceğimize inanıyoruz.
 
Göreve geldiğimizden bu yana 2 buçuk sene geçti. Her zaman Türk futbolunun daha ileri gitmesi adına pozitif katkıda bulunmak için olumlu açıklamalar yaptık. Çaykur Rizespor maçında üç penaltımız verilmedi ama kötü oynadığımız için ‘önce kendi oyunumuza bakalım’ demiştik. Fenerbahçe derbisi herkesin gözü önünde yaşandı. Futbolun bir yerlere gelmesini istiyorsak, yöneticilerin söylemlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bazı rakiplerin yöneticileri olumlu açıklamalar yapmıyor. TFF ve kurullarına seslenmek istiyoruz. Türkiye’de oynanan futbolda Süleyman Seba’nın adına yakışır bir düzenin olduğunu görmüyoruz. Çok sayıda eşitsizlik, adaletsizlik ve haksızlık var. Yöneticimiz Mete Vardar, SAİ Kayseri Erciyesspor maçında tek bir temsilcinin raporuna dayanılarak 60 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Vardar’ın kendisini savunan şahitleri olmasına rağmen bu cezayı aldı. Tahkime savunma vermek istedik, bunu bile çok gördüler. Artık savunma hakkının çok görüldüğü yerde bizler susmayacağız. Başkanımız Fikret Orman’ın tarz değiştirdik demesindeki sebepler bunlar. Bundan böyle konuşacağız.
 
Gökhan Töre, 4. hakem ve rakip yedek kulübesindekilerin tahrikleriyle orta hakem tarafından kötü söz söylediği gerekçesiyle oyundan atıldı ve 3 maç ceza aldı. Fenerbahçe oyuncusu Emre ise herkesin gözleri önünde derbide Gökhan’ın atılmasına neden olan sözleri defalarca söyledi. Buna rağmen hakem raporuna bu durum yansımadı ve söz konusu oyuncu PFDK’ya sevk edilmedi. Derbinin gözlemcisi koridorlarda yaşanılanlara şahit olmasına rağmen raporlara bunu yansıtmadı. TFF’nin ve kurullarının eşit davranmadığını düşünüyoruz.
 
Fenerbahçeli Emre, Veli Kavlak’a basın yoluyla bir söylemde bulunmuş. Geçen sene Meireles’in Veli’ye yaptığı hareket için ‘kasıt görmüyorum’ demişti.
 
Süleyman Seba’nın adını bu sezona biz koymadık ama bu durumdan gurur duyuyoruz. Ama Süleyman Seba’nın kişiliğine ve hatırasına yakışır bir düzen madem olmayacaktı o zaman sezona niye onun ismini verdiniz diye de sormak lazım. Bu yapılanlar nedeniyle onun kişiliğine ve hatıralarına da hakaret ediliyor.
 
Beşiktaşlılık duruşumuz var ve bu duruş oyuncularımıza da etki ediyor. Fenerbahçeli bazı yöneticilerin de hal ve hareketleri aynı şekilde oyuncularına tesir ediyor. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”