HABERLER

11.10.2014

HENTBOL

Ercan Aşıkoğlu: ‘Daha büyük engellerle başa çıkmayı öğrenmeliyiz’

Beşiktaş Mogaz Takımımız'ın üretken kanat oyuncusu Ercan Aşıkoğlu Barcelona deplasmanında takım arkadaşlarına başarılar diledi.

Bir sporcu için en üzücü durum hiç süphesiz sakatlıktır. Hele de zamansız gelen bir sakatlıksa hayal kırıklığı daha da büyük olur. Bu yıl VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Mogaz formasıyla yalnızca bir maçta görev alan ve ardından hentbola başladığı topraklarda, Bursa Nilüfer Belediyesi deplasmanında sakatlanan Ercan Aşıkoğlu'nu, bu kadar önemli bir sezonda hentboldan uzak kalacak olması derinden etkiliyor. 8 yıldır siyah-beyazlı takımımıza hizmet eden 31 yaşındaki tecrübe, çapraz bağlarının kopması sonucu bu sezon bir daha parkede olamayacak. 
 
Eline geçen her fırsatta armanın hakkını vermek için oynayan Ercan Aşıkoğlu'nun bu sakatlığı, Beşiktaş Mogaz'daki ilk ciddi sakatlığı değil.  4 yıl önce Ankara deplasmanında da köprücük kemiği kırılan Ercan, “Bu takıma her şeyimiz feda olsun ama keşke bu sezon olmasaydı. Barcelona deplasmanında oynayamamak beni çok üzüyor” sözleriyle hayal kırıklığını dile getirdi. 
 
Önümüzdeki haftalarda operasyon geçirip yeniden düz koşulara başlayacak olan sağ kanat, Barcelona deplasmanında takım arkadaşlarına başarılar diledi. Ercan, “Hentbolun en güzel ve en tanınmış mabetlerinden birinde oynayacağız, kolay değil. Barcelona ile maç yapmak nerede olursanız olun zordur ve ilk maçımız deplasmanda... O atmosferde soğukkanlılığınızı koruyabilmek için demir gibi sinirlere sahip olmanız gerekir. Takım arkadaşlarım bu stresin üstesinden gelebilecek oyuncular. Barcelona’dan başımız dik ayrılmamız için dua edeceğim” diyerek, uzak kaldığı formasını omuz omuza terlettiği takım arkadaşlarına mesaj gönderdi.
 
Daha önce Barcelona'daki birçok oyuncuyla milli takım çatısı altında aynı sahayı paylaşan Ercan, “Karabatic ve Sorhaindo ikilisiyle Fransa maçında karşılaşmıştık. Tabii ki dünyanın tanıdığı, çok popüler ve yetenekli oyuncular. Çok tempolu hentbol oynuyorlar. Hem savunma hem hücum, oyunun iki yönünde de takım halinde hareket ediyorlar. Sadece bu ikili değil kaleci Saric'ten, Noddesbo'ya, Victor Tomas'tan, Rutenka'ya ve genç oyuncuları Saubich'e kadar çok sayıda oyunun kaderine etki edecek isme sahipler. Her yıl Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefleyen bir takımda olması gereken tüm oyunculara sahipler ama bizim kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Tecrübe kazandığımız bu yıl, Blau Grana taraftarıyla tanışmak da bir edinim olacak” ifadesini kullandı. Arkadaşlarının bu tecrübeyi tatmasının, takımın genel tecrübesi için önemli olduğunu vurgulayan Ercan, “Avrupa'da zorlu rakiplere karşı oynamak çok öğreticidir. Duvar ne kadar yüksekse, onu aşmak için o kadar iyi zıplamak ve daha çok çalışmak zorunda kalırsınız. Biz de artık daha büyük engellerle başa çıkmayı öğrenmeliyiz” diye ekledi. 
 
Şampiyonlar Ligi'nde oynayamayacak olması dolayısıyla üzüntüsü çok derin olsa da geleceğe iyimser bakmaya çalışan solak yıldız, “Tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Hevesi kursağında kalmak sözü, durumumu anlatmak en uygun söz. Polonya deplasmanında Şampiyonlar Ligi'nin tadını almıştım, umut veren bir maç olmuştu ancak tadı damağımda kaldı. Kısmet değilmiş. Benim, önümüzdeki yıllarda yine Şampiyonlar Ligi'ne yine katılacağımızdan şüphem yok”  açıklamasını yaptı.