HABERLER

16.09.2014

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:2 Bayrampaşa:0 (U-15)

U-15 Akademi Takımımız, Akademi Ligi açılış mücadelesinde Bayrampaşa’yı 2-0 mağlup etti.

Siyah-beyazlılarımız, Yahya Kemal Sahası’nda oynanan mücadeleye Fatih Değirmenci, Okan Kaplan, Ramazan Çeri, Mustafa Çay, Yusuf Bildik, Okan Yıldırım, Metehan Güroz, Serhat Sever, Musa Erat, Berkay Can ve Ertuğrul Yazıcı ilk onbiriyle başladı.
 
Mücadeleye takımımız başladı. Berkay ile orta alanda oyun kuran siyah-beyazlılarımız, kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede pozisyon aradı. Savunmada disiplinli oynayan Yusuf ve Mustafa rakip ataklara engel oldu. Hücumda rakibine göre daha fazla pozisyon bulan ekibimiz, Musa’nın attığı golle durumu 1-0’a getirdi. Sağ kanattan atak yapan siyah-beyazlılarımız, Metehan’ın yakaladığı atakta ofsayta takıldı. Rakip savunmayı dengesiz yakalayan Musa, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda attığı golle takımımızı 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra ataklarını sıklaştıran ekibimiz, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Rakibine göre hücumda daha etkili oynayan siyah-beyazlılarımız, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.
 
İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. Sol kanattan Ertuğrul'un açtığı ortaya Serhat dokunamadı. Okan ile orta sahada etkili oynayan takımımız, rakip atakların gelişmesini engelledi. Orta alandan gelişen atakta frikik kazan takımımız Anıl ile pozisyondan yararlanamadı. Savunmada etkili oyununu sürdüren ekibimiz, Ramazan'ın müdahalesi ile pozisyona engel oldu. Kontra atakta rakip savunmayı dengesiz yakalayan ekibimizde, Furkan ofsayta takildi. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelede siyah-beyazlılarımız, Musa'nın ilk yarıda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.